Închide

FOTO Afară sau înăuntru? Imagini de la cel mai mare protest al ultimilor ani în Cluj

ActualitateTop News by Kristina Reştea - feb. 02, 2017 0 938

După protestul-maraton din „Marţea Neagră”, în care guvernul a promovat controversatele măsuri care afectează Justiţia, Clujul a văzut miercuri seară o mobilizare cel puţin la fel de serioasă: chiar dacă nu au venit în miez de noapte, oamenii au fost mai mulţi decât în ziua precedentă. Au fost aproape patru ore de marş prin centrul oraşului, în care tineri rătăciţi de amicii din grup se opreau să îşi aştepte colegii de protest, pierduţi undeva în mulţime, la alt capăt de bulevard. „Nu am mai văzut niciodată atâta lume!”, s-a auzit nu o dată în mulţimea de protestatari.

Mulţi au venit cu tema de protest făcută: „înarmaţi” cu pancarte decorate de data asta cu fotografii din grupul PSD responsabil de  legile respinse în stradă de cetăţeni, cu câte o floare, cu fluiere şi eşarfe groase. S-au făcut paralele între momentul ’89 şi 2017, între dictatorul Ceauşescu şi „noul dictator” cu mustaţă.

Protestatarii au stat mult în stradă ieri seară, dar traseul urmat a fost de data asta cel clasic: Piaţa Unirii- Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanţilor – sens giratoriu Mărăşti – Bulevardul 21 Decembrie – Memorandumului – str Petru Maior – Casa de Cultură a Studenţilor – strada Napoca – Piaţa Unirii. Plus încă o oprire pe Eroilor, unde mulţimea s-a adunat să scandeze mesaje anti – PSD, în faţa sediului partidului. De menţionat că mesajele s-au adresat cu precădere împotriva ordonanţelor, cerând Abrogare şi apoi demisie. Asta în condiţiile în care în seara precedentă s-a scandat mult împotriva guvernului.

S-au adunat pancartele: de la deja clasicele „Jos mafia!” şi „Corupţia Ucide” la mesaje mai nou elaborate: “Elefanții din Guvern, deschid ușa la infern”, „Ceci n’est pas un democratie” (şi desenul unei pipe),   “Apel către lichele: m-am îmbrăcat foarte gros, Capisci?”

Cum a fost la protest:

Clujul e în stradă. 30.000 de oameni la protest, cel mai mare din ultimii ani. Peste 300.000 de români au ieșit în toată țara

Oamenii:

Fotografii de Mircea REŞTEA

 

DSC_8245

DSC_8216

DSC_8202

DSC_8195

DSC_7907

DSC_7912

DSC_7926

DSC_8135

DSC_7902

DSC_7802

DSC_7776

DSC_7772

DSC_7689

DSC_8233

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare