Închide

Fostul șef al PSD Cluj ajunge administrator provizoriu la Transgaz

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 20, 2017 1 778

Fostul șef al PSD Cluj ajunge administrator provizoriu la Transgaz.
E vorba de Remus Lăpușan, fostul șef al PSD Cluj, ce ar urma să ajungă administrator provizoriu la Transgaz la propunerea Ministerului Economiei, acționarul majoritar al companiei. Lăpușan vine în companie de pe poziția de director general al companiei de asigurări Uniqa Asigurări de Viață; anterior a condus sucursala din Cluj a Uniqa Asigurări. Are un MBA la Universitatea Tehnică din Cluj și licență la Facultatea de Electronică și Comunicații al aceleiași universități.
Acționarii Transgaz au decis ieri numirea a doi administratori provizorii: unul e Lăpușan iar al doilea e Nicolae Minea.

Lăpușan a condus PSD Cluj până în iunie anul trecut, când a fost înlocuit în funcție de Horia Nasra.
Mandatul celor doi administratori provizorii e de patru ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă două luni. Indemnizația lunară pentru fiecare – peste 1.100 de euro, adică 4.970 lei.

Transgaz e compania care transportă prin infrastructura sa nu mai puțin de 90% din gazele naturale consumate în România. A avut anul trecut venituri de aproape două miliarde de lei și un profit de 595 milioane, adică 132 milioane de euro. Acționarul majoritar e Statul Român, cu 58,5% dintre acțiuni. E listată la Bursa de Valori București, unde e în top 10 cei mai valoroși emitenți.

transgaz TGN_20170619113236_Raport-curent-AGOA-19-06-2017 by actualdecluj on Scribd

Un comentariu

  1. si ne miram ca nimic din comapniile de stat nu functioneaza. agamitza astia in sinea lor chiar cred ca ei merita aceste posturi desi sunt incompententi dovediti. se tot muta de pe o functie pe alta fara sa vedem ceva dupa ei

Scrie un comentariu