Închide

Fostul ministru Voiculescu despre scandalul Lucan: „Sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere”

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - dec. 26, 2017 0 1414

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune în scandalul Lucan că puțini sunt pacienții sau medicii care nu știau despre practicile acestuia, cu referire la faptul că cerea mii de euro pentru operații altfel decontabile prin sistemul național de sănătate.

„Nu există mulți medici sau mulți pacienți ai domnului Lucan care să nu fi știut cum stau lucrurile”, susține Voiculescu. „Ceea ce nu știu mulți este că politicieni și oameni cu influență ai ultimilor 27 de ani au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale domnului profesor, pentru ei înșiși sau pentru apropiați; Domnul Alexandru Arșinel (actor, membru UNPR) și domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele”.

Voiculescu susține că situația chirurgului Mihai Lucan nu e una singulară. „Sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere”. Pentru cei care-i înfruntă, susține Voiculescu, prețul e unul mare: pe mulți pacienți îi costa chiar viața, „onoarea, cel puțin”. „Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți povești ale pacienților domnului Lucan – cei care au apucat să le spună”. Pentru medici și asistente prețul era de multe ori cariera. „Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți declarațiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operațiile, îi jignea și amenința”. Pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, prețul a fost slujba la ICUTR și marginalizarea în anumite cercuri din Cluj, mai arată Voiculescu, care dă și propriul exemplu: „pentru #mine (sic-n.red.; de altfel mesajul lui Voiculescu, postat pe Facebook, e împănat de hashtag-uri), prețul a fost mai mic… doar o serie lungă de amenințări și jigniri și scandalul „Vlad Voiculescu a oprit transplanturile” de anul trecut, orchestrat de domnul Lucan și de alți infractori care i-au fost alături, alături de prietenii lor din politică și din presă”. Pentru șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, prețul a fost „o serie lungă de jigniri, amenințări… și în final, postul. A fost eliminat în primele zile din mandatul domnului Bodog, așa cum fusese amenințat în repetate rânduri de domnul Lucan! Munca dânsului nu a fost continuată… din contră!”.

Vlad Voiculescu (34 ani) a fost ministru al Sănătății în timpul mandatului guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

Citește despre ce e vorba în scandalul în care Mihai Lucan e acuzat de delapidarea Institutului de Transplant Renal din Cluj, pe care l-ar fi dus în pragul falimentului:

Fostul șef al Institutului de Transplant Renal Mihai Lucan, acuzat de delapidare; percheziții DIICOT în această dimineață, prejudiciu de milioane

Nici un comentariu

Scrie un comentariu