Închide

Fostul deputat Octavian Goga și alte două persoane, arestate preventiv într-un dosar DNA privind fraudarea de fonduri europene de peste 8 milioane lei / În 2018, Goga a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și refuzul de prelevare a probelor biologice

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 31, 2023 0 104

Fostul deputat Octavian Goga și alte două persoane au fost arestate preventiv într-un dosar DNA privind fraudarea de fonduri europene de peste 8 milioane de lei. În 2018, Octavian Goga, pe atunci parlamentar, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și refuzul de prelevare a probelor biologice.

Noul dosar vizează fapte tot din perioada în care Octavian Goga era parlamentar.

Potrivit procurorilor, începând din august 2018, inculpatul Goga Octavian împreună cu administratorul de drept al societății pe care o controla ar fi creat condiții artificiale pentru a accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect „Construire ferma vaci de lapte în loc. Araci”.

„Concret, cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți doi, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator. Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 8.358.822 lei”, susțin procurorii DNA, conform g4media.ro.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nici un comentariu

Scrie un comentariu