Închide

Fost ofițer de informații și șef de cabinet al liderului PSD Ioan Rus, trimis în judecată de DNA

Sinteză știri locale by Catalin Suciu - feb. 15, 2018 0 809

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioachim Daniel Rusu, fost ofițer de informații și fost șef de cabinet al liderului PSD Ioan Rus, informează muzicainstantelor.ro.

Daniel Ioachim Rusu a ocupat poziţii în structura de combatere a crimei organizate și potrivit anchetatorilor, el este cercetat acum penetru instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

În rechizitoriu, anchetatorii susțin că Rusu l-ar fi contactat pe un fost polițist din DNA Cluj, solicitând informații dintr-un dosar aflat în vizorul procurorilor, iar ofițerul contactat i-a transmis date clasificate despre o societate comercială.

Rusu este fost ofițer de Poliție, până în anul 2000, când fostul ministru de Interne, Ioan Rus, l-a numit șef de cabinet, iar de aici cariera sa a înflorit. A fost apoi atașat pe probleme de afaceri în zona Benelux, apoi a ajuns director a Diviziei de Combatere a criminalității din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu