Închide

Fost ministru al IT-ului la Cluj: s-au irosit „inimaginabil de multe miliarde” din cauza băieților deștepți din IT

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 04, 2016 0 547

Fostul ministru al comunicațiilor Iuliu Winkler se confesează la Cluj: în IT-ul public s-au irosit „inimaginabil de multe miliarde” din cauza „băieților deștepți”.

Iuliu Winkler e de ieri la Cluj, unde participă la câteva dezbateri pe tema agendei digitale a Uniunii Europene, și spune, în acest context, că România se află într-o stare „primitivă” în IT. „Am irosit miliarde multe, inimaginabil de multe în acest domeniu IT și al telecomunicațiilor, pentru că e un domeniu în care băieții deștepți sunt foarte activi. Mediul de afaceri de aici e confruntativ, puternic conflictual. Guvernul, din care am făcut și eu parte, am girat programe primitive, de cumpărare de calculatoare”.

Winkler spune că și faptul că programul software folosit în sistemul de sănătate, ce a paralizat în numeroase rânduri în urmă cu trei săptămâni, l-a lăsat perplex. „Chiar nu înțeleg, cum se blochează un soft?! La Cluj pot fi găsiți în orice moment trei tineri care să facă softul de sănătate, la poate o miime de cost, și care să funcționeze, nu să fie de două ori pe lună în situația de a se bloca”, spune Winkler.

Winkler e acum parlamentar european iar în urmă cu nouă ani a fost ministrul comunicațiilor și tehnologiei informației; în această calitate a lansat în 2007 – a fost ministru de resort pentru jumătate din anul 2007 – un hotspot de Internet în piața Unirii, ce s-a defectat după scurt timp și care a costat 34.000 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu