Închide

Fost ministru al Educației la Cluj: scade demografia, trebuie să facem ceva să creștem numărul de studenți în universități

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 10, 2017 0 281

Scade numărul de copii în România de ani de zile, număr ce afectează în ultimii ani și admiterea în universități – tot mai puțini studenți, iar fostul ministru al educației Ecaterina Andronescu spune la Cluj că trebuie făcut ceva.

„România are o situație demografică dramatică, și am proprietatea cuvintelor. Trebuie să facem ceva în această direcție ca pe o cale naturală de ce nu să creștem numărul de studenți în universități. Scăderea democratică e de două ori mai mare decât a Germaniei și de aceea cred că trebuie să facem ceva în aceast privință, să creștem numărul de studenți în universități care merită titlul și nu cel de fabrică de diplome”, a declarat Andronescu în urmă cu puține momente pe scena sălii Auditorium Maximum, adăugând că în ce o privește „prețuiesc enorm universitățile clujene pentru performanțele academice”. Ecaterina Andronescu e acum președinta Comisiei pentru Învățământ, știință, Tineret și Sport a Senatului României.

Un număr de 600 de studenți din țară s-au adunat, la Cluj, ca să-și dezbată problemele, și au invitat și trei miniștri ori foști miniștri.

Evenimentul de la Cluj include sesiuni de formare tematice, ateliere de lucru pe domenii de studii, dar și dezbateri. Forumul Organizațiilor Studențești din România se va încheia cu sesiunea formală a Adunării Generale ANOSR, în cadrul căreia va fi ales un nou Birou de Conducere al federației, pentru mandatul 2017-2018, și vor fi stabilite strategia și obiectivele federației pentru următorul an universitar.repturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.

ANOSR reunește studenți din 17 centre universitare din întreaga țară, din 32 de universități.

Citește și:

Reprezentanții studenților din țară vin la Cluj, dezbat problemele învățământului superior, vin și miniștri și foști miniștri

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare