Închide

Fost fotograf oficial al Ministerului Frances al Afacerilor Externe timp de 40 de ani face expediție de-a lungul fostei Cortine de Fier, vine la Cluj ca să-și arate fotografiile și concluziile

Cultură by Actual de Cluj - dec. 02, 2019 0 156

Fostul fotograf oficial al Ministerului Francez al Afacerilor Externe timp de aproape patru decenii vine la Cluj ca să arate cum s-a schimbat Europa după căderea fostei Cortine de Fier – aceasta după ce a parcurs pe bicicletă aproape 3.000 de kilometri de-a lungul acestei foste cortine.

Frederic de la Mure a fost fotograf oficial al Ministerului Francez al Afacerilor Externe între anii 1982 și 2019 și vine la Cluj ca să deschidă o expoziție la Centrul Cultural Francez după o expediție pe parcursul celor aproape 3.000 de kilometri pe care i-a străbătut pe bicicletă, de-a lungul fostei Cortine de fier. ”Această lungă cicatrice a Europei, care se întinde de la marea Baltică la marea Adriatică, a fost martora sciziunii unui continent în două blocuri inamice. Echipat doar cu aparatul său foto și câteva vechi hărți rutiere, Frédéric de La Mure a traversat granițe acum dispărute, trecând prin fostele zone de frontieră, dintr-un no man’s land în altul, între mai și iunie 2019, căutând urmele lăsate de Cortina de fier dar și drumul Europei spre pace și reconciliere”, explică reprezentanții Centrului Cultural Francez.

Image may contain: text and outdoor

Evenimentul are loc în La Cave, spațiul de expresie contemporană al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca și va beneficia de traducere în limba română. Expoziția foto va putea fi vizitată până în 20 decembrie, de luni până vineri între orele 10 și 17.

Frédéric de La Mure a fost fotograful oficial al Ministerului Francez al Afacerilor Externe între 1982 și 2019 și a documentat constant actualitatea diplomatică internațională, precum și prezența franceză în străinătate. A fost decorat cu Ordinul Național de Merit al Republicii Franceze în 2014 și cu Ordinul Național Francez al Legiunii de Onoare în 2019.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu