Închide

Fost arhitect șef la Baia Mare, condamnat pentru fapte de corupție și obligat să lucreze fără bani la Primăria Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 20, 2019 1 2453

Tribunalul Maramureş l-a condamnat recent pentru fapte de corupție pe Mircea Dinculescu, fost arhitect şef al Primăriei Baia Mare, trimis în judecată în vara lui 2016, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (5 acte materiale). Pedeapsa primită de arhitect a fost de 3 ani de închisoare. Instanța a dispus, însă, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate lui Dinculescu pe un termen de 4 ani și l-a obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității în Primăria Cluj.

Tribunalul Maramureș a mai dispus, ca pedeapsă complementară, interzicerea pe o durată de 3 ani a dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat si a dreptulului de a exercita funcţia de arhitect în cadrul unei instituţii/autorităţi publice.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate lui Dinculescu pe un termen de 4 ani și a fost obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității în Primăria Cluj.

”Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj”, se arată în sentință.

Omul de afaceri Florin-Mihăiță Vaida, trimis în judecată alături de Dinculescu în același dosar instrumentat de procurorii DNA în iunie 2016, a fost și el condamnat pentru dare de mită la un 1 și 4 luni de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 2 ani la pachet cu prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Baia Mare.

DETALII DESPRE SENTINȚĂ pe muzicainstanțelor.ro: ARHITECTUL ŞEF DIN BAIA MARE CONDAMNAT PENTRU CORUPŢIE

Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Arhitectul Mircea Dinculescu a fost trimis în judecată în iuie 2016 de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Biroul Teritorial Baia Mare care țin de Serviciului Teritorial Cluj. Dinculescu a fost arestat în luna iunie a aceluiași an pentru fapte de corupție – luare de mită – în calitatea sa de arhitect-șef al municipiului Baia Mare. Potrivit procurorilor, Dinculescu a cerut 6000 de euro pentru a accepta și aviza o construcție ilegală făcută de un om de afaceri în Baia Mare.

Mircea Dinculescu a fost arhitect-șef al primăriei Baia Mare din 24 iulie 2014 până în iunie 2016 şi făcea naveta zilnic Baia Mare – Cluj şi retur. El preda și la Facultatea de Arhitectură din Cluj. De numele lui Dinculescu se leagă un proiect controversat de blocuri între case din Cluj, din cartierul Gruia. Arhitectul a fost cel care s-a ocupat pentru primăria Cluj-Napoca de conscursul de temă pentru Centrul Cultural Transilvania. El a făcut parte și din Comisa Tehnică de Urbanism a județului Cluj.

Din 2015 a fost exclus de la Facultatea de Arhitectură din Cluj și de la doctorat deoarece nu își făcea treaba.

DETAȚII AICI DESPRE ARESTAREA LUI DINCULESCU:

Arhitectul-șef din Baia Mare, arestat preventiv pentru luare de mită

Arhitectul-șef din Baia Mare, Mircea Dinculescu, reținut de DNA. A luat mită pentru a recepționa o construcție ilegală

Un comentariu

Scrie un comentariu