Închide

Arhitectul-șef din Baia Mare, arestat preventiv pentru luare de mită

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 10, 2016 0 462

Arhitectul-șef din Baia Mare, clujeanul Mircea Dinculescu, a fost arestat preventiv în urmă cu puține momente.

Decizia a fost luată de instanța Tribunalului Maramureș, care a admis propunerea procurorilor DNA în acest sens. Dinculescu este cercetat pentru infracţiunea de luare de mită, și e arestat preventiv pentru 30 de zile, până în 9 iulie inclusiv. Decizia de azi poate fi contestată în 48 de ore.

Dinculescu a cerut 6000 de euro pentru a accepta o construcție ilegală

Potriviti procurorilor DNA, Dinculescu a pretins sume de bani de la omul de afaceri Florinel-Mihaiță Vaida pentru a-l sprijini să obțină recepția finală a unui imobil pentru care acesta nu a respectat proiectul vizat spre neschimbare care a stat la baza autorizației de construire pe care o obținuse. Sumele cerute de Dinculescu au fost de 5000 de euro, respectiv 1000 de euro și, potrivit procurorilor, acestea au fost primite în condițiile în care arhitectul-șef era la curent cu faptul că omul de afaceri nu a respectat autorizația de construire.

În perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins și primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obținerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire. În același context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro. Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condițiile în care acesta avea cunoștință despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcție, că acesta modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcției. De asemenea, arhitectul șef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizații de reconstrucție și alte etape de avizare pentru aprobarea recepției finale a imobilului”, arată DNA.

“Inculpaților Dinculescu Mircea și Vaida Florinel-Mihăiță li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai arată DNA.

Mircea Dinculescu este arhitect-șef al primăriei Baia Mare din 24 iulie 2014 şi făcea naveta zilnic Baia Mare – Cluj şi retur. De numele lui Dinculescu se leagă un proiect controversat de blocuri între care din Cluj, din cartieurl clujean Gruia. Arhitetcul a fost cel care s-a ocupat pentru primăria Cluj-Napoca de conscursul de temă pentru Centrul Cultural Transilvania.

Citește detalii despre dosar:

Arhitectul-șef din Baia Mare, Mircea Dinculescu, reținut de DNA. A luat mită pentru a recepționa o construcție ilegală

Nici un comentariu

Scrie un comentariu