Închide

Focar de infecție cu coronavirus într-o comună din Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - aug. 06, 2020 0 1533

Focar de coronavirus în comuna Ciurila din Cluj, ancheta epidemiologică a indicat că acesta a izbucnit la o adunare religioasă penticostală.

Primarul comunei, Cristinel Popa, arată că ancheta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj a arătat că virusul a apărut în cadrul comunității bisericii penticostale din satul Sălicea. Primarul spune că a luat legătura cu reprezentanții cultului religios și le-a cerut ”să anunțe fiecare membru al comunității penticostale, ca în cazul în care consideră că au luat contact cu o persoană infectată sau dacă prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, să se autoizoleze de urgență și să anunțe DSP Cluj”.

Primarul Popa mai arată, pentru actualdecluj.ro, că probabil sursa infecției au fost adunările religioase – căci cultul a ridicat un cort în curtea bisericii, unde se întruneau, aproximează Popa, până la 20 de persoane. De două săptămâni însă, de la debutul acestor infecții, adunările au fost suspendate. ”E vorba de cetățeni care fac parte din cultul penticostal, probabil de la biserică. Din ce știu, ei sunt chiar vecini cu mine, eu locuiesc în Sălicea și am verificat, nu erau mulți, chiar au făcut un cort în curtea bisericii, purtau măști și păstrau distanța, asistența era de 15-20 de persoane”, spune primarul. .

Directorul DSP Cluj Mihai Moisescu spune pentru actualdecluj.ro că e vorba în total de șapte cazuri în comună și că cel mai probabil sursa infecțiilor au fost adunările religioase.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu