Închide

Florești: Primarul Pivariu anunță reluarea lucrărilor de modernizare a străzii Eroilor / În proiectul revizuit, strada va avea trei benzi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 29, 2022 0 524

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, anunță că s-au reluat lucrările de reabilitare a străzii Eroilor, recunoscută ca fiind cea mai aglomerată din localitatea învecinată cu municipiul Cluj Napoca.  Lucrările de modernizare urmăresc un proiect complet nou, spune primarul liberal.

„La data la care am preluat mandatul am găsit un proiect pentru strada Eroilor care nu corespundea deloc cu nevoile Floreştiului pe termen lung. Am găsit un contract cu termenul de execuţie depăşit şi, de asemenea, un prestator care nu reuşea să avanseze cu lucrările”, a explicat Pivariu.

Noul ordin de începere a lucrărilor a fost semnat în 6 iunie. De atunci, lucrările avansează într-un ritm accelerat, pe trei segment concomitent, a transmis Pivariu.

„Vă asigur ca voi supraveghea, foarte de aproape, ca ritmul acesta susținut să fie păstrat pe toată perioada celor 7 luni ȋn care constructorul trebuie să finalizeze lucrarea. Tocmai importanţa strategică a acestei artere m-a obligat să mă asigur că acest proiect ȋndeplineşte nevoia, nu doar prezentă, dar şi pe cea din viitor pentru noi, floreştenii”,  a transmis primarul Floreștiului.

Pentru modificarea vechiului proiect de lucrări, Primăria Florești a solicitat și a primit aprobare din partea Ministerului Dezvoltării.

„Mulți credeau că nu vom reuși să obținem acceptul Ministerului, dar l-am obținut.  Ȋn trecut s-au făcut ȋn Floreşti lucrări şi proiecte ȋn care decidenţii aveau viziuni obtuze, aparţinând secolului trecut. Nu voi abdica nici pe viitor de la principiul ȋn care proiectele din Floreşti să fie integrate ȋntre ele şi să fie gândite pe termen lung”, a transmis Pivariu.

Strada Eroilor ȋn proiectul revizuit va avea:

👉- Trei benzi
👉- Trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale
👉- Va avea piste de biciclete
👉- Perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii
👉- Aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED
👉- Va fi prima stradă smart din Floreşti

Nici un comentariu

Scrie un comentariu