Închide

Firma din mănăstire care a propus o primărie mai ceva ca cea de la Sibiu vrea să supravegheze intervențiile la clădirile pericol public din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 20, 2016 0 463

La a doua strigare, primăria are un ofertant care să supravegheze intervențiile de urgență la imobilele monumente istorice din centrului orașului, pericol public pentru trecători, așa cum a cerut Ministerul Culturii, după scandalul și petițiile de pe o rețea de socializare, de la începutul anului.

La prima achiziție lansată în 19 ianuarie, primăria  a pus la bătaie un contract de 25.000 lei pentru a angaja un specialist atestat de Ministerul Culturii care să supravegheze intervențiile de urgență la clădirile periculoase din centrul istoric al orașului. La licitație n-a venit nimeni.

La a doua achiziție lansată în 9 februarie, plafonul de contract a fost majorat la 77.000 lei. Și s-a depus și o ofertă de către societatea K&K Studion de proiectare (cu sediu în Mănăstirea Franciscanilor), cei care au făcut proiectul de restaurarea a turnului primăriei (aflat în prezent în proces de restaurare), dar și cei care au făcut o propunere primarului Emil Boc pentru transformarea actualului sediu al primăriei de pe Moților 1-3 într-o clădire mai ceva ca cea a primăriei din Sibiu.

Licitația administrației vine după ce societatea civilă a criticat felul în care primăria face aceste intervenții de urgență, iar Ministrul Culturii a cerut ca îndepărtarea elementelor periculoase de pe clădirile monument să se facă în prezența specialiștilor.

Deocamdată intervențiile de urgență la clădirile din oraș, deși există o listă consistentă, s-au sistat până la angajarea expertului care să le supravegheze și să se asigure că elementele deteriorate de pe fațade sunt conservate. Potrivit primăriei, licitație este în faza de evaluarea a ofertei.

DESPRE REȚETA DE INTERVENȚIE ȘI LISTA CLĂDIRILOR CU PROBLEME DIN CLUJ, AICI: 

“Cosmetica” de urgență pe patrimoniu: intervenții după rețeta corectă a ministrului și licitație pentru angajarea unui expert atestat de Ministerul Culturii

Contract pe un an de zile, la plata cu ora

centrul istoric

centrul istoric 2

AICI PROPUNEREA K&K Studiou de Proiectare pentru sediul Primăriei Cluj

FOTO EXCLUSIV Vezi cum poate arăta „casa” de unde primarul Emil Boc conduce orașul

Foto: K&K Promenadă pe acoperișul primăriei

Foto: K&K
Promenadă pe acoperișul primăriei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare