Închide

Finanțare specială pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Actualitate by Cosmina Fernoaga - nov. 11, 2014 0 307

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj a fost inclusă, începând de luna aceasta, într-un program național de finanțare a secțiilor cu acest profil, gestionat de Ministerul Sănătății. În prezent, acest spital se află în administrarea Consiliului Județean Cluj, care asigură finanțare strict pe partea de investiții. Reprezentanții Consiliului Județean au făcut demersuri pentru ca secția de terapie inesivă să primească alocări speciale de fonduri, în scopul monitorizării și sprijinurii pacienților aflați în stare critică.

„Această măsură, extrem de pozitivă, conduce la acoperirea cheltuielilor semnificative realizate pentru tratamentul pacienţilor aflaţi în stare critică, cu funcţiile vitale afectate şi care întrunesc criteriile de eligibilitate prevăzute de norme. Anterior acestei modificări, în lipsa unei finanţări exprese, cheltuielile cu cazurile de terapie intensivă, extrem de consistente şi care depăşeau cu mult decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate, erau suportate din bugetul spitalului”, se arată în informarea transmisă de Consiliul Județean.

„Includerea secției de terapie intensivă  în programul special derulat de Ministerul Sănătății va permite  Spitalului de Boli Infecţioase să îşi acopere în bună măsură costurile, deloc neglijabile, pe care le presupune secţia de terapie intensivă, din fonduri alocate expres de Ministerul Sănătăţii, strict cu această destinaţie. În mod evident, economia de fonduri realizată în acest fel pentru bugetul spitalului şi, implicit, pentru bugetul judeţului, ne va permite să finanţăm noi lucrări de investiţii în infrastructură precum şi achiziţia de noi echipamente medicale de ultimă generaţie, contribuind astfel la creşterea calităţii actului medical şi a condiţiilor pe care le asigurăm atât pacienţilor cât şi echipei medicale din această prestigioasă unitate spitalicească clujeană” a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

În prezent, în cadrul secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca sunt trataţi anual un număr de circa 300 de pacienţi proveniţi din Unităţile de Primire a Urgenţelor şi din secţiile clinice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca precum şi din judeţele limitrofe, aproximativ o treime dintre aceştia urmând să beneficieze de aceste fonduri speciale recent aprobate şi estimate la cca. 1.000.000 de lei anual.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare