Închide

Filme de Cannes la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - oct. 20, 2020 0 76

Filme de Cannes la Cluj: festivalul Les Films de Cannes revine în acest an la Cluj cu o selecție a filmelor de la reputatul festival film de la Cannes.

Festivalul cu filme de Cannes a ajuns la a cincea ediție iar la CLuj are loc între 6 și 8 noiembrie. Festivalul de film de la Cannes a fost anulat în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, prima întrerupere din 1968 încoace și prima ediție anulată complet de la cea aniversară din 1939 la care s-a renunțat din cauza celui de-al doilea război mondial.

Totuși organizatorii au dezvăluit în conferința de presă în care au anunțat anularea festivalului că au făcut o listă de 56 de filme alese în selecția oficială. Pandemia nu a permis organizarea efectivă de proiecții publice în Franța, în mai, iar toate cele 56 de filme au primit eticheta ”Cannes 2020”.

O parte dintre acestea vor fi proiectate la Cluj. ”Cea de-a 5-a ediție Les Films de Cannes à Cluj-Napoca va oferi publicului clujean, de data aceasta privilegiat față de cel de pe croazetă, ocazia unică să vadă la cinematograf o selecție a celor mai bune dintre aceste producții”, transmit organizatorii festivalului de la Cluj. Ediția din acest an se va desfășura la Cinema Victoria, în condiții de maximă atenție față de igienizarea și dezinfecția sălii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare