Închide

Film românesc premiat la Berlin, proiecție de gală la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - sept. 19, 2019 0 70

Un film românesc premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin are proiecție de gală la Cluj, în prezența regizorului și a unuia dintre protagoniști.

E vorba de filmul Monștri., regizat de Marius Olteanu și premiat în acest an la Festivalul International de Film de la Berlin. Filmul va rula la Cluj în prezența regizorului și a actorului Cristian Popa miercuri seara, la cinematograful Victoria, iar după proiecție echipa rămâne pentru o discuție cu cinefilii din culisele producției.

Monștri. prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în fața celei mai importante decizii.

Din distribuție mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe și designul de sunet de Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu.

Filmul a primit Premiul Publicului la ediția din acest an a festivalului de film de la Berlin și a fost proiectat în avanpremieră la festivalul de film Transilvania, de la Cluj. Acesta intră pe marile ecrane din țară în 27 septembrie.
Să mai spunem că Monștri. e singurul film românesc selectat la Berlinală, în acest an.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare