Închide

Ce poți face la a opta ediție a festivalului de artă digitală și muzică electronică de la Cluj

Cultură by Mihai Prodan - sept. 20, 2019 0 128

A opta ediție a festivalului de artă digitală și muzică electronică Clujotronic aduce la Cluj-Napoca o serie de evenimente pentru cei pasionați de lumea digitală, organizate de două centre culturale străine din oraș.
Clujotronic e organizat de Centrul Cultural German și filiala din Cluj a Institutului Francez din România și are loc între 27 și 29 septembrie la Muzeul de Artă.
Festivalul va fi deschis vineri, 27 septembrie la ora 20 prin performance-ul de paint mapping al artistului francez JA Dupont, cunoscut pentru instalațiile sale multimedia. Pe un perete de 6/2 metri artistul va coregrafia lumina în colaborare cu Kero Zen și Ocu, celebrii artiști de street art, acompaniat de DJ-ul de breakbeat Blanilla.
Instalația de sunet și lumini a lui Răzvan Ghenciu, aka Heion va completa atmosfera serii de vineri cu un live-set pe ritmuri eclectice de soul, funk și disco.
Seria de concerte din festival continuă sâmbătă cu trupa germană Annagemina, formată din Anna Illenberger și Michael Fiedler.
Saxofonistul și producătorul american stabilit la Paris, Warren Walker – membru al trioului ”The Kandinsky Effect” – revine în Ardeal, la Clujotronic, cu un proiect solo care îmbină electro-jazz-ul cu poezia românească.  Totodată, ”Unsculpted”, o sculptură video experimentală a artistului german Dominic Kießling, propune noi forme estetice generate prin tehnici digitale.
Vechi prieten al festivalului Clujotronic, artistul interdisciplinar Alex Halka va prezenta în catacombele muzeului instalația audio-vizuală interactivă ”Aural Skin”, instalație ce reprezintă călătoria artistului de la sunet la imagine și, în sfârșit, la obiect. Tot în pivnițele muzeului, proiectul Neural Drawing al studioului Hybrid Lab, va transforma în timp real desenele realizate de utilizatori în picturi virtuale.
”Respectăm tradiția și vom organiza și în acest an la Cluj o expoziție de jocuri digitale independente în premieră atât din Franța și Germania, cât și din România. Cei curioși pot să testeze jocul german „Trüberbrook”, câștigător a numeroase premii precum „Cel mai bun joc german” acordat de Deutscher Computerspielpreis. O colecție de 8 jocuri franceze reunite sub titlul „S’il vous play” cuprinde jocuri multiplayer simple, dar antrenante, precum „Pikuniku” sau jocuri de aventură, precum „Bury me my love”. Nu vor lipsi nici experiențele VR (Virtual Reality), vizitatorii putând călători în magica lume a „Micului Prinț”. Publicul nu va putea rata nici premiatul multiplayer românesc „Bossgard” sau experiența VR „Hoia Baciu Haunted Forest”, lansată la Clujotronic de tânăra echipă clujeană de la 4D Pixel, care îi va provoca pe cei curajoși să exploreze misterele celebrei păduri bântuite”, mai arată organizatorii.
  
 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare