Închide

Film românesc independent cu buget de doar câteva mii de euro, premiera mondială la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mai 16, 2018 0 146

Un film românesc, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, are premiera mondială la Cluj.

E vorba de filmul „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, care intră în cinematografe în 22 iunie și care are premiera la Cluj, în cadrul celei de-a 17 ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a fost selectat în competiția Zilelor Filmului Românesc. „Un debut foarte temerar, făcut pentru generația facebook, twitter. Este primul film românesc cu o poveste de dragoste lesbiană”, îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.

„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă “tradiție”. Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar și azi.”, povestește regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Regizorul e autorul scurtmetrajelor „Duminică dimineața” (2014), „Lampioane chinezești” (2015) și „Dumneavoastră, tu” (2015), dar și piesa de teatru „Cea mai călduroasă zi din an” (2017). Rolurile principale sunt interpretate de actrițele Silvania Mihai și Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Silvana Mihai este actriță la Teatrul Mic și Teatru Național din București, iar în 2014 a intrat în lumea filmului odată cu selecția în programul „10 pentru film”, din cadrul TIFF. Florentina Năstase este actriță la teatrul Toma Caragiu din Ploiești, colaborează cu mai multe teatre din București și este unul dintre organizatorii programului „Cultură-n Șură”.
Filmul este un produs independent, fără sursă de finanțare publică. “Să faci un film lung independent este un exercițiu de colaj. Bugetul total a fost de câteva mii de euro, așa că producția nu a însemnat să gestionăm bani ci să punem laolaltă lucruri pe care le puteam obține gratis”, spune Bogdan Theodor Olteanu, care împreună cu Gabi Suciu a asigurat și producția filmului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare