Închide

Filarmonica de Stat Transilvania anunță un concert pe 7 mai în sala de spectacole. Pot participa 232 de oameni cu distanțare socială, fără a fi nevoie de prezentarea vreunui certificat de vaccinare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 06, 2021 2 482

Filarmonica de Stat Transilvania își deschide porțile sălii de spectacole pentru public, anunță Consiliul Județean Cluj cel care are în subordine instituția, fiind prima instituție publică din oraș care va organiza un concert în interior. Conform legii și condițiilor de distanțare impuse, din cele 860 locuri ale sălii, doar 232 de locuri vor fi disponibile pentru o reprezentație în sala de spectacole (30% din capacitatea sălii, având în vedere rata de incidență mică a Clujului în ceea ce privește cazurile de Covid-19). Concertul va avea loc mâine, în 7 mai. Instituția a pus deja în vânzare biletele.

„După mai bine de 6 luni de concerte online, în afara sălilor de spectacole (cu excepția unor spectacole în Turda și Câmpia Turzii), Filarmonica de Stat ,,Transilvania” este prima instituție de spectacole din Cluj care are bucuria de a se reîntâlni cu o parte din public, chiar în sala de spectacole. Vineri, 7 mai, de la ora 19.00, publicul va putea să intre în sala de concerte de la Colegiul Academic, pentru a se bucura live de muzică. Concertul de ,,redeschidere a porților” sălii de spectacole se numește ,,PATIMI” și reprezintă o versiune mai complexă a concertului de Paști, oferit online, în Vinerea Patimilor, atât pe pagina de Facebook a Filarmonicii de Stat ,,Transilvania”, cât și pe canalul de YouTube al acesteia. Corul Filarmonicii de Stat ,,Transilvania”, sub conducerea maestrului Cornel Groza, va oferi publicului un superb program de lucrări din repertoriul internațional și din repertoriul românesc, care va surprinde toate momentele importante ale Săptămânii Patimilor și ale Învierii, într-un larg spectru compozițional: Giovanni Pierluigi da Palestrina, Ede Terényi, György Deák-Bárdos, Antonio Lotti, Felicia Donceanu, Gioachino Rossini, Quirino Gasparini, Gheorghe Dima, Ciprian Porumbescu, Gheorghe Cucu, Alexandru Podoleanu, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Antonio Lotti, Lodovico da Viadana, Tomás Luis de Victoria. E un prilej de bucurie atât pentru public, dar, mai ales, pentru artiști, ca acest gen de concert să se poată desfășura în sala de concerte, acolo unde muzica este ,,la ea acasă”. Vocile corale sună cu totul altfel ascultate live, dar, mai ales, într-o sală cu public”, a anunțat Consiliul Județean din Cluj pe pagina de Facebook.
Având în vedere rata de incidență din Cluj-Napoca, sălile de spectacole se pot deschide la 30% din capacitate. Așa că, pentru concertul din 7 mai, sunt disponibile 232 de locuri din cele 860 de locuri cât are sala Colegiului Academic unde se va ține concertul Filarmonicii. „În ceea ce privește participarea publicului la spectacol, aceasta se va face doar cu respectarea regulilor de distanțare impuse de lege, fără a fi nevoie de prezentarea vreunui certificat de vaccinare sau vreun rezultat de test PCR. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Intrarea la eveniment se face doar pe sensul marcat, cu începere de la 18.30 și cu efectuarea triajului epidemiologic”, arată Consiliul Județean.
Biletele se pot achiziționa fie de la agenția de bilete a Filarmonicii de Stat ,,Transilvania”, de la parterul Casei de Cultură a Studenților, fie online.
Anunțul vine după ce primarul Emil Boc a anunțat la Napoca FM că în Cluj-Napcoa va avea loc la finalul lunii mai un concert test la operă în interiorul sălii de spectacole.

2 comentarii

  1. Nu consider că este sarcina și competența unei instituții de cultură să facă reguli sanitare atât de controversate.
    Cine este deja vaccinat poate veni cu încredere. Nu de aceea s-a vaccinat. Iar cine nu s-a vaccinat își asumă. Instituția se încadrează în cadrul legal actual.

Scrie un comentariu

Articole similare