Închide

Festival internațional de dans contemporan la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - mai 30, 2014 0 230

Festival internațional de dans contemporan la Cluj, de săptămâna viitoare.

Festivalul debutează vineri, 6 iunie, cu “Amor Amores”, un spectacol de dans contemporan prezentat în premieră mondială, ce beneficiază de pregătirea coregrafică şi regizorală a maestrului Gigi Căciuleanu. Pe scenă va evolua Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Coregraf, balerin şi profesor de dans, Căciuleanu este directorul artistic al Baletului Naţional din Chile, începând cu anul 2001, având colaborări apreciate cu Baletul Naţional Chilian, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa şi Compania sa de dans din Paris.
Festivalul STEPS aduce pe scena Operei Naţionale Române clujene, alături de această premieră absolută din deschiderea sa, şi un al doilea spectacol în 11 iunie, “Revoada”, al celebrei companii braziliene Cisne Negro, un ansamblu de mare notorietate în Brazilia, Anglia, Germania, Chile, Statele Unite, Canada, Spania, Argentina, China şi Africa de Sud. Gigi Căciuleanu semnează şi coregrafia spectacolului “Revoada”, pe muzica lui Igor Stravinsky.

„Paşii acestui festival încearcă să consacre în faţa publicului clujean spectactacolul de dans contemporan, extrem de rar la Cluj-Napoca”, spun organizatorii, care spun că îşi doresc să obţină o bună atitudine şi prezenţă a publicului clujean și vor o contribuţie inovatoare la construcţia Clujului Capitală Culturală Europeană.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare