Închide

Femeie împușcată în cap din greșeală de polițiști, în Mureș, operată de urgență în spital la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 09, 2019 0 231

O femeie din județul Mureș a fost împușcată în zona capului, din greșeală, de un polițist care urmărea un șofer fugar. Victima este în stare gravă, internată la Spitalul Clinic Județean Cluj, în Clinica de Neurochirurgie, informează hotnews.ro.

Aceasta, după ce un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor, în Reghin.  Din acest motiv, poliţiştii rutieri au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucât se îndrepta în direcţia respectivă. Ulterior, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, efectuând şi ei semnal regulamentar de oprire, dar nici de această dată conducătorul autoturismului nu s-a conformat, ba a și condus cu viteză înspre poliţişti, astfel că aceștia au considerat că există riscul să fie loviţi iar un polițist a tras un foc de armă asupra autoturismului în cauză, cu armamentul din dotare. IPJ Mureș spune că e posibil ca glonțul să fi ricoșat din asfalt, în orice caz acesta a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au abandonat urmărirea autoturismului în cauză şi au acordat primele îngrijiri medicale femeii și au cerut totodată intervenţia unei ambulanţe la faţa locului, care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş și ulterior la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie. Șoferul a fost prins în localitatea Răstolița. „Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă, se afla în misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiind solicitat de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, împreună cu colegul de patrulă, să intervină în sprijinul acestora”, explică IPJ Mureș. „În momentul în care au depistat autoturismul respectiv în trafic, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a acestuia, moment în care conducătorul auto a rulat cu viteză înspre poliţişti, punând în pericol viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficul rutier, inclusiv viaţa poliţiştilor. Cei doi poliţişti au reuşit să se ferească din calea autoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorul autoturismului nelăsând niciun moment impresia că urmează să oprească şi să evite contactul cu oamenii legii, urmărind doar să-şi asigure scăparea”.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Cluj Adela Golea spune pentru actualdecluj.ro că femeia e în stare stabilă la Terapie Intensivă după ce a fost operată și i-a fost extras glonțul din corp.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu