Închide

Femeia care și-a ucis copilul în bătaie, condamnată la 23 de ani de închisoare

ActualitateTop News by Mihai Prodan - sept. 23, 2020 1 129

foto captură video Pro TV

Pedeapsă drastică pentru clujeanca ce și-a omorât copilul de 9 ani în bătaie – instanța a condamnat-o la nu mai puțin de 23 de ani de închisoare.

Decizia a luat-o ieri instanța Tribunalului Cluj, după câteva termene în care soluția a fost amânată în mai multe rânduri. Condamnarea poate fi atacată cu apel la zece zile de la comunicare.

Sonia Alb e închisă în penitenciarul din Gherla de la săvârșirea faptei. Aceasta a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru violență în families ub forma omorului calificat și cinci ani de interzicere a mai multor drepturi. Alți nouă ani de închisoare au fost primiți pentru violență în familie sub forma lovirii în modalitatea participației improprii, rele tratamente aplicate minorului – trei ani de închisoare pentru fiecare dintre cei trei copii ai săi și pentru că infracțiunile au fost concurente instanța a dispus contopirea pedepselor, cu aplicarea pedepsei celei mai grele, sporită cu trei ani și trei luni de închisoare, adică o treime din totalul celorlalte pedepse, în final rezultând pedeapsa de 23 de ani de închisoare, minus lunile cât aceasta a fost în arest preventiv.

Menționăm că instanța a mai dispus ca, la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, să fie prelevate probe biologice de la inculpată, în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Astfel de măsuri sunt obligatorii în cazul unor condamnări definitive pentru unele infracțiuni grave ca omorul sau traficul de droguri pentru că probele recoltate se introduc într-o bază de date care se folosește în cazul altor infracțiuni viitoare cu autori necunoscuți dar unde rămân probe biologice.

În plus instanța a dispus confiscarea specială de la inculpată a unei bucăți de lemn cu capetele rupte, precum și a unor fragmente de material lemnos, toate aceste bucăți constituind coada de mătură din lemn folosită de inculpată și care s-a rupt la momentul săvârșirii agresiunii asupra copilului, în 6 iulie anul trecut. Inculpata a fost condamnată și la plata de daune morale către părțile civile – 5.000 de euro către unul dintre copii, David, reprezentat legal de directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, și 3.000 de euro către celălalt copil, Cristian, reprezentat legal de aceeașia persoană.

Sonia Alb se află în arest preventiv de mai bine de un an; în 3 august Tribunalul Cluj a prelungit cu încă 60 de zile măsura arestării preventive pentru inculpată, deținută în prezent în penitenciarul Gherla.

Amintim, un copil de nouă ani, Luca, a fost găsit mort la începutul lunii iulie anul trecut, într-o locuință din Cluj-Napoca, de către medicii chemați de urgență la fața locului de către mama acestuia, care l-a găsit fără suflare; aceștia au găsit urme de violență pe corpul său și au contactat Poliția care a descoperit că acesta fusese bătut de mama sa, atât de rău încât a decedat ca urmare a traumelor suferite. Moartea copilului a fost una violentă, au stabilit anchetatorii, în urma necropsiei. „În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă, ca urmare a agresiunilor suferite”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj. Mama acestuia a fost reținută 24 de ore și ulterior arestată preventiv, acuzată de violență în familie sub forma omorului calificat. Copilul avea doi frați, un frate geamăn și un alt frate de 12 ani, care au fost internați într-un centru al Direcției de Protecție a Copilului.

Citește și:

Tribunalul amână verdictul în cazul clujencei care și-a omorât copilul în bătaie

Un comentariu

  1. Morala: protectia copilului care a dat copiii de la asistentii maternali la o mama iresponsabila este premiata prin directorul Tamas Daniel cu 8000 de euro (5000 + 3000). Daca nu erau reintegrati la o mama iresponsabila traia si acum copilul. O institutie sufocata de coruptie cu angajati cu salarii nesimtite, ineficienta si incapabila sa apere dreptul la viata al copilului.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare