Închide

Federația „Râșilor” din Fotbal

Opinie by Catalin Suciu - mai 22, 2015 1 1143

CFR-ul și-a recuperat punctele la TAS, forul elvețian trimițând din nou conducerea fotbalului românesc în colțul rușinii.

Scurt istoric..

În februarie, CFR-ul a intrat în reorganizare judiciară, într-o ultimă încercare de a se salva. A procedat așa cum ar fi reacționat absolut orice club din România pentru a-și salva pielea, românește. Și anume: a prelungit termenele de plată la nesfârșit, a apelat și la tertipuri – ne reamintim de faxul scos din priză- pentru a apuca să intre în insolvență și implicit să-și amâne datoriile istorice către Maftei, Voiculeț, Sepsi și restul băieților care-au jucat în Gruia.

S-a declanșat insolvența, dar comisiile federale n-au ținut cont de asta și-au penalizat formația clujeană cu o depunctare de 24 de puncte. Atenție, decizia dictată de Comisia de Disciplină și ulterior susținută de Comisia de Recurs n-a fost dată în unanimitate, votul indicând scorul de 3-2 în favoarea depunctării! Deci doi membri din cinci au susținut la Recurs că dreptatea , fie ea contrară normelor morale, ar fi de partea CFR-ului.
Clubul s-a adresat la TAS, cum era de așteptat, iar Tribunalul elvețian i-a dat câștig de cauză, interpretând legea așa cum este ea scrisă. Pentru TAS a contat legea insolvenței, pentru cei de la FRF nu. FRF s-a apărat invocând “reaua-credință”, CFR-ul s-a apărat cu textul de lege.

Adusă în fața judecătorilor supremi , Federația a suferit un nou eșec usturător – al câtelea? – ajungând de râsul Europei pentru că în niciun stat civilizat , cu un fotbal decent, clasamentul nu s-a stabilit de atâtea ori prin tribunale sportive. Cam cât frustrant poate fi să-ți tot iei pălmuțe și șuturi în fund de la cei mai mari? Federația Română de Fotbal a aflat, numai că își trăiește în tihnă rușinea și e de așteptat ca în perioada următoare cei din conducere să plece în vacanță. Sau poate o să-și facă rost de scutiri medicale, ca la școală.

Mai este un domn la FRF îmbătat de fiorul puterii. Îi spune Duru Viorel. Stând pe un jilț la Comisia de Licențiere, Duru a trimis-o pe „U” Cluj la coșul de gunoi în urmă cu doi ani, neacordându-i dreptul de participare în Liga 1. „U se poate adresa la TAS. Dacă va câștiga , îmi dau demisia”, a fost anunțul șefului federal.
Universitatea s-a adresat Tribunalului din Elveția și-a câștigat, iar Duru a plecat în concediu medical. Astăzi e în continuare la FRF, unde împarte dreptatea și stabilește destine.
Presupunând prin absurd că există un grad minim de bun simț, oare nu s-ar cădea să vedem măcar acum câteva demisii de onoare? Dar dacă tot nu se întâmplă nimic, ar fi preferabil să asistăm la un gest ferm din partea președintelui FRF, care ar însemna curățarea acestor comisii înțesate cu păcălici. Afară cu toți, să vină alții!

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare