Închide

FedCup-ul de la Cluj s-a încheiat cu hora bucuriei în Sala Polivalentă. România a învins Canada cu 3-1

SportTop News by Kristina Reştea - feb. 11, 2018 0 1828

 

Duminică cu atmosferă de zi de vacanţă în preajma Sălii Polivalente de la Cluj – lumea s-a adunat înainte de ora 12.00 pentru a le susţine pe tenismenele României în meciurile de azi împotriva echipei canadiene. Încet, dar sigur sala aproape s-a umplut, iar cei mai mici dintre spectatori au reuşit să îşi pregătească şi câteva mingi uriaşe verzui, de dus la colectat autografe.

 

 

„Încă două mingi şi game-ul e al nostru”, zice vocea unui puşti împătimit de tenis, în timp ce tatăl îl instruieşte cu noi informaţii despre cum se ţine scorul în lumea sportului cu rachete. Şi nu doar game-ul, ci chiar tot meciul e „al nostru”: Irina Begu a câştigat primul meci al zilei împotriva reprezentantei Canadei, Katherine Sebov, cu scorul de 6-2, 6-4. După victoriile de ieri, acesta a fost cel de-al treilea meci câştigat de echipa României, care  s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială I. S-a încins, aşadar, o horă a bucuriei, iar învingătoarea a avut grijă să spună la final şi câteva cuvinte despre atmosfera bună a sălii de la Cluj. „A fost o atmosfera extraordinară. Am avut emoţii şi mă bucur ca am reusit sa castig ambele partide. Oamenii de la Cluj sunt extraordinari, condiţiile extraordinare”, a spus Begu la interviul de pe teren.

 

Publicul le susţine entuziast pe românce, spectatorii sunt înarmaţi cu steguleţe şi pregătiţi să facă „valuri”. Primarul Emil Boc stă alături de preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe şi de afaceristul Vasile Puşcaş, dezvoltatorul Platinia (ansamblu gazdă de FedCup).

România a pierdut însă meciul de dublu, disputat între Ana Bogdan/Raluca Olaru și Carol Zhao/Gabriela Dabrowski. Canada a câştigat punctul de onoare, încheind partida cu scorul 4-6, 6-1, 10-6.

Din echipa națională a României au făcut parte Sorana Cârstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Raluca Olaru, care au avut două zile de FedCup la Cluj.

Atmosfera din Sala Polivalentă de la Cluj:

 

„Contează că în final am învins. M-am simţit bine, mi-a plăcut tare mult atmosfera. Fiecare minge am trăit-o din plin. Îmi bătea inima foarte tare la fiecare punct. Au fost foarte multe mingi la care noi am jucat foarte bine, eu consider că am făcut mingi frumoase. Sper că eu şi Raluca vom face echipă şi la următoarele turmee la care vom juca, măcar la câteva”, a spus Ana Bogdan la Digi Sport. „Înaintea meciului de dublu eram foarte bucuroasă că am învins, era 3-0, nu mai conta atât de mult scorul pentru mine, voiam să mă bucur de această atmosferă minunată. A fost un meci de nivel bun din partea noastrî, prima oară împreună, prima oarî la Fed Cup… Adversarele au jucat şi ele bine. Atmosfera a fost una senzaţională”, a spus Raluca Olaru, citată de Hotnews.ro. Mai multe AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare