Închide

Reuniunea protestatarilor. Gruparea „Vă Vedem” din Sibiu, în vizită la Cluj săptămâna viitoare

ActualitateTop News by Kristina Reştea - feb. 11, 2018 0 721

Câţiva clujeni s-au adunat şi în această seară pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de modificările codurilor penale, dar şi faţă de „Revoluţia fiscală”. La „Clopot”, în centrul oraşului, au fost aduse bannere cu mesaje: „Uniţi salvăm toată România” şi „Suntem cu ochii pe voi”. S-a cântat imnul naţional şi s-a auzit, din nou „Imnul Golanilor”. Organizatorii de la Cluj au anunţat că vinerea viitoare sunt aşteptate „întăriri” de la Sibiu, pentru o agoră comună în capitala Transilvaniei. Este vorba despre reprezentanţii grupului de sibieni care se strâng de aproape două luni în faţa sediului PSD din Sibiu, pentru a protesta.

Reprezentanţii Umbrelei Anticorupţie au fost recent la Bruxelles, unde s-au întâlnit cu grupări civice din toată ţara. După această reuniune, s-a pus la cale un plan nou: iniţiatorii mişcării Vă vedem – Sibiu urmează să vină în vizită la Cluj, iar vineri (16 februarie), la ora 20.00, are loc „agora”, unde participanţii sunt invitaţi să vorbească despre probleme şi chiar să propună soluţii. Pentru sâmbătă, de la ora 12.00, e anunţat un flash mob tăcut în faţa sediului PSD, pe model sibian.

Organizatorii protestului de duminică de la Cluj – grupările Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj – au precizat, în chemarea la protest, şi revendicările: spun că solicită retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției, dar şi a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală. Se mai cere demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice, dar şi modificarea legilor fiscale adoptate, „în vederea restabilirii unei fiscalități normale și coerente!”. Protestatarii ar mai vrea şi demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege și legilor menționate anterior.

„Suntem aici, suntem atenți la tot ce se întâmplă”, au transmis reprezentanţii grupării Umbrela Anticorupţie Cluj.

 

 

Foto: stg protest Cluj, Umbrela Anticorupţie Cluj / Dr: Vă vedem din Sibiu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu