Închide

Farse cu preoți și curve, răpiri și bătăi crâncene. “Românul are umor. Nu batjocoresc, ci satirizez. Și cine are ochi și urechi să vadă și să audă, pricepe”

SocialTop News by Catalin Suciu - feb. 12, 2015 0 2708

De ce preacurvești? a întrebat-o pe curvă într-o seară, undeva pe Turzii.  Fata s-a rușinat, dar nu că ar fi fost pudică, ci că-și vedea clientul și era îmbrăcat ca un popă. Avea barbă, sutană , un rozariu și vorbea pios. A pus-o popa să zică și-o rugăciune înainte. „Noa, dacă așe o fo să fie, așe ne-am ales noi meseria”, i-a răspuns.

-Te căiești?

-Cam greu. Deodată ce-ai ajuns aicea , cam greu te poți lăsa. Și dacă te lași o săptămână, o lună, două. Dup-aia tot aicea ajungi.”

Femeia era la serviciu, ce era să zică, îi povestea popii povestea ei pe scurt. Îi venea și ei să râdă când a pus-o părintele bărbos să zică un Tatăl Nostru, dar 70 de lei îi prindeau bine. Un oral, atât. Și-o rugăciune.

“Hai că e o glumă, e satiră, asta-i tot”, explică falsul preot, cunoscut de public ca Mircea Bravo, un comediant clujean. Când are insiprație, iese în mulțime cu un prieten, cu o cameră și-un microfon. Filmează, înregistrează, apoi își urcă filmările pe net.
Așa a apărut și farsa cu preotul într-un context electoral în care Biserica susținea un anumit candidat la alegerile prezidențiale. “Biserica a scăzut mult în ochii mei. Cum să se implice biserica în campania electorală? Eu încerc prin farsele mele să scot în față doar ipocrizia. Unora le sunt simpatic, alții mă înjură. Asta este viața, eu sunt liber”, adaugă acesta.


Pe vremuri se vedea avocat, a și terminat Dreptul în Cluj, numai că, spune el, roba nu-l prindea prea bine. A încercat să iasă din rutină și s-a pus pe șotii.
Doar că până să apuce să le zică tuturor oamenilor că el face farse, și-a luat-o-n freză de câteva ori. “N-am pus toate filmările, dar au fost și lucuri serioase. În momentul în care fac o farsă unei persoane, după ce începe interacțiunea pot să-mi dau seama ce stare are persoana respectivă și în funcție de asta o duc unde vreau eu. Pot să-i provoc pe oameni să mă bată sau să îi calmez.Am avut de furcă și cu poliția și tot așa”.
Oare ce zice un polițist când îi intri în mașină și-i ceri comandă ca la taxi. “Liber? Voiam să merg până la gară!”. Le-a zis câtorva sub formă de glumă, dar ăștia n-au prea gustat-o.

 

Pe Mircea lumea îl aseamănă cu celebrul Remi Gaillard , un comediant francez cunoscut peste tot în lume pentru farsele sale. Greșit! “Toți mă întrebă dacă vreau să fiu Remi. E ca și cum l-ai întreba pe Smiley dacă vrea să fie Enrique Iglesias, ori așa ceva nu se poate. Ceea ce fac eu este o nouă artă , e ca și cântatul , sculptatul, pictura sau actoria. Se aseamănă cu actoria, dar aici trebuie să improvizezi mereu pentru că apar multe elemente necunoscute. Ai nevoie de tupeu ca să-ți joci rolul până la capăt.Când trei oameni te țin de gât și urlă la tine poți să mai rămâi în pielea personajului?”

Mircea Popa  alias Bravo în sala de lectură

Mircea Popa alias Bravo în sala de lectură

Mircea Popa, pe numele său real, va continua cu farsele. Nu le programează, ci totul ține de inspirația de moment. “Nu îmi fac din timp nimic, azi filmez, azi postez.”
Așadar , fiți cu ochii-n patru. 

Pentru mai multe farse puteți intra aici.

“Lumea îmi recomandă să lucrez în TV pentru că acolo ai siguranță financiară. Eu promovez exact opusul fără nici o siguranță, libertate totală. Siguranța își omoară libertatea”

Iată și alte farse :

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.