Închide

Farmaciile din Cluj s-au transformat în puncte de prim-ajutor

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 29, 2022 0 223

Farmaciile din Cluj s-au transformat în puncte de prim-ajutor, pe fondul faptului că timp de trei zile, de azi, Clujul e sub cod portocaliu și galben de caniculă.

Aceasta după ce în urmă cu câteva zile s-a semnat protocolul de colaborare dintre Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și Colegiul Farmaciștilor din România – Filiala Cluj, pentru stabilirea măsurilor necesare atenuării efectelor temperaturilor ridicate asupra populației, adică organizarea de puncte de prim ajutor în farmaciile din județ, distribuirea în perioada caniculară a apei potabile către populație și acordarea asistenței medicale de urgență în punctele de prim ajutor stabilite de către personalul farmaciilor.

Sunt aproape trei sute de farmacii deschise în Cluj, dintre care jumătate – 144 – sunt în Cluj-Napoca. Aici lista

Amintim, Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe, între care jumătatea de vest a Clujului, și cod galben pentru alte județe, inclusiv zona de est a județului. Avertizarea de disconfort termic ridicat e valabilă de azi până în 1 iulie pentru mare parte din țară. ”În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată meteorologii cu referire la județele care se află sub incidența codului galben de caniculă.

În ce privește codul portocaliu, în zilele de miercuri 29 iunie, joi și vineri 1 iulie valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu