Închide

Fără cele mai importante jucătoare, România a luptat eroic cu Rusia la Cluj și a pierdut în decisiv

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 09, 2020 0 117

România a reușit să împingă până în meciul de dublu confruntarea cu Rusia din Grupa Mondială a FedCup. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au adus puncte din meciurile de simplu, însă Anna Blinkova (ajutată uneori și de Anna Kalinskaya) a fost un adevărat zid în fața cuplului Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse. Rusoaicele au câștigat cu 6-3, 6-2, după o oră și 15 minute de joc și s-au calificat la turneul final (14-19 aprilie, la Budapesta).

 • Rezultatele confruntării dintre România și Rusia (scor 2-3):
Gabriela Ruse vs Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
Ana Bogdan vs Veronika Kudermetova 6-3, (5)6-7, 6-1
Ana Bogdan vs Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
Jaqueline Cristian vs Veronika Kudermetova 7-5, 6-3
Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse vs Anna Blinkova/ Anna Kalinskaya 3-6, 2-6

Din 2020, competiția își va schimba formatul: se va disputa sub forma unui turneu final, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta (pe zgură, în Laszlo Papp Arena). La întrecere vor lua parte câștigătoarele din cele opt meciuri din play-off și alte patru formații: Australia, Franța (finalistele din acest an), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (wild-card).

Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Vor fi premii totale în valoare de 18 milioane de dolari. Din această sumă, 12 milioane vor merge în premiile jucătoarelor, iar 6 milioane către federațiile de specialitate. Într-un duel vor fi două partide de simplu și una de dublu.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu au făcut parte jucătoarele Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA).

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare