Închide

Fanteziile lui Șulea pentru poligonul militar din Florești, anulate în Comisia de Urbanism a județului

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Cosmina Fernoaga - sept. 26, 2017 1 2067

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, avea planuri mari în privința amplasamentului de pe strada Tăuțiului, teren de 8,8 hecatre pe care anul trecut a reușit să-l preia din administrarea Unității Militare (foto sus). Centru cultural, sală polivalentă, hotel, aquapark, patinoar, parc de distracții, parking, toate acestea și nu numai au fost înghesuite într-o primă vaiantă de proiect, de către notoriul arhitect Radu Spânu (acum câțiva ani era chiar arhitectul șef al județului, cel care a realizat și PUG-ul comunei Florești).

Comisia de urbansim din cadrul Consiliului Județean a considerat însă că propunerea Primăriei Florești presupune o aglomerare prea mare pentru un amplasament care s-ar cuveni să fie tratat ca parc de agrement, astfel că varianta arhitectului Radu Spânu a fost respinsă. Primarul Șulea a admis că membrii Comisiei de Urbanism a județului nu au agreat soluția propusă pentru fostul poligon din Florești.  ”Eu nu am o problemă. Dacă s-a cerut mai mult spațiu verde, ne conformăm. Important este să demarăm proiectul cât mai repede”, a spus Șulea pentru Actual de Cluj. Și s-a conformat. Potrivit informațiilor Actual, propunerea din proiect a fost revizuită, ajungând, ieri, pe masa urbaniștilor din comisia Consiliului Județean. Dintre toate obiectivele pe care le enumera inițial primarul Floreștiului a fost păstrată o singură clădire, cea a Centrului Cultural. În jurul acestei clădiri vor fi amenajate alei și alte dotări cu destinație de parc. De-a lungul aleii de acces se vor putea amenaja și locuri de parcare. A fost eliminată propunerea de amenjare a unui parking și de asemenea a fost scoasă clădirea centrului sportiv.

Așa arăta propunerea inițială pentru parcul din Poligonul de pe strada Tăuțiului

Propunerea inițială în scris:

Subzona 1 va cuprinde CENTRUL CULTURAL, adică:
– SALĂ SPECTACOLE POLIVALENTĂ (S+P+2E, 800 de locuri) ce include CINEMATOGRAF, SALĂ DE CONFERINȚE, DE TEATRU DRAMATIC, DE TEATRU MUZICAL, SALĂ CONCERTE
– ALEI PIETONALE
– PARCAJE
– GARAJ SUBTERAN
– PARC
– AGORA / SPAȚIU PUBLIC
– MINIHOTEL
– RESTAURANT
– SPAȚII COMERCIALE
– PAVILION CAFETARIA
– TERASE
– SUPRAFEȚE GAZONATE

Subzona 2 va cuprinde:
SALA POLIVALENTĂ (D+P+E, 1000 de locuri)
GARAJ SUBTERAN
AQUA PARK
PATINOAR
CLĂDIRE MULTIFUNCȚIONALĂ
BAZIN DE ÎNOT ACOPERIT
PISTĂ DE ROLE
AMFITEATRU ÎN AER LIBER
2 TERENURI DE BADMINTON
SPAȚII DE JOACĂ PENTRU COPII
SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI DE GYM, FITNESS, BOULDERING ȘI PARKOUR
SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI PENTRU SENIORI
PISTE DE AGREMENT
ALEI DE PROMENADĂ
SPAȚII VERZI

Subzona 3 cu acces pietonal subteran și auto din Varianta Ocolitoare va cuprinde
– PARCARE
– PARC DE AVENTURĂ (cu trasee pentru copii sub 8 ani, pentru copii peste 8 ani, trasee ușoare, trasee medii, trasee de forță și tehnică)
– PARC DE PAINTBALL (zonă de depozitare/închiriere echipament plus vestiare, grup sanitar, bufet, zonă de luptă de 1500 mp cu obstacole naturale și artificiale, zonă extinsă și îngrădită până la liziera pădurii)

Vom reveni cu detalii despre noua propunere care va fi discutată în Comisia de Urbanism a Consiliului Județean

 

Un comentariu

  1. de asteptat.
    ce naiba e asa de greu sa faca niste alei cu banci si atat. sa fie odata parc. si pe termen lung mai pot veni mici cladiri. asa sta terenul blocat de 1 an and counting…

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.