Închide

Cum au furat pădurea Apusenilor la adăpostul furtunii fără precedent

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 26, 2017 0 703

Tăieri ilegale de arbori în Apusenii din Cluj: după furtuna fără precedent din urmă cu o săptămână au fost tăiați copaci doborâți la pământ, dar și alții – polițiștii din Beliș au constatat furtul de lemne după furtună și au deschis dosar penal pentru infracțiunile de instigare și respectiv tăiere fără drept de arbori.

Pe lângă copaci doborâţi, afectaţi de fenomenele extreme din ultima perioadă, poliţiştii din Beliș și Mărișel au descoperit arbori tăiaţi recent, fără drept, care nu prezentau marcă silvică. Astfel, în zona denumită popular ,,Ursoaia”, de pe raza adminstrativă a comunei Beliş, au fost descoperiţi mai mulţi arbori tăiați care nu prezentau marcă silvică. Au descoperit și autorul: un pădurar din Alba ar fi instigat un alt bărbat să taie arbori, în contextul în care fapta ar fi putut fi ascunsă având în vedere arborii căzuţi, rupţi în urma fenomenelor meteorologice. Pădurarul, dar și autorul tăierilor, un bărbat de 57 de ani din Alba, au acum dosare penale. Prejudiciul – nouă metri cubi de material lemnos, în valoare de 2.600 de lei, confiscați și predați personalului silvic.

 

Totodată în urmă cu patru zile poliţiştii au identificat în afara localităţii Poiana Horea, în zona denumită popular Honca, un număr 87 de buşteni de esenţă răşinoasă, care au fost reţinuţi în vederea stabilirii provenienţei, fiind predaţi organelor silvice până la clarificarea situaţiei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu