Închide

Falsificatorul prins după ce măsluise bancnote la Cluj e un fost procuror și executor judecătoresc. Dispăruse de un an după ce a furat 1,7 milioane de euro

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 12, 2019 0 1280

Falsificatorul care a fost prins azi în Iași cu bancnote pe care le falsificase la Cluj e un fost procuror și executor judecătoresc din Craiova, dat în urmărire după ce a furat aproape două milioane de euro.

Mihai Drăgoi, fost procuror și executor judecătoresc în Craiova, a fost prins azi în Iași, în timp ce încerca să plătească cu bani falși. Executorul judecătoresc Mihai Drăgoi este acuzat de comiterea a 29 de infracţiuni. Este vorba de înşelăciune şi delapidare, dar şi de abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că Mihai Drăgoi ar fi comis infracţiunile între anii 2015 – 2018. Asta atât în calitate de executor judecătoresc, cât şi ca persoană fizică, după cum arată Gazeta de Sud.

Acesta a fost acuzat în 2018 de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova de comiterea a 20 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată, abuz de încredere și fals în declarații în formă continuată.

În martie 2019, magistrații craioveni au dispus arestarea preventivă în lipsă a lui Mihai Drăgoi, care a fost dat în urmărire.

Gazeta de Sud nota anul trecut:
Căutat de creditori pentru sume uriașe de bani, executorul judecătoresc Mihai Drăgoi (foto) pare să fi dispărut fără urmă de peste două săptămâni. Angajații săi nu mai știu nimic de el și au rămas cu salariile neplătite. Marți, colegiul de conducere al Camerei Executorilor Judecătorești (CEJ) Craiova a decis să transmită toate dosarele lui Drăgoi către celălalt executor din Filiași, Neluțu Tănasie. Până în 2011, Mihai Drăgoi a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Atunci, el a renunțat la magistratură și a devenit executor judecătoresc. Conform ultimei sale declarații de avere, avea în proprietate două terenuri intravilane în Craiova, o casă și un autoturism Volkswagen Touareg. A mai avut o mașină VW Bora, la care a predat leasingul în 2010 contra a 6.500 de euro către Marcela Croitoru, actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. De asemenea, el avea mai multe credite bancare contractate în perioada 2007-2010, în valoare de peste 100.000 de euro și 80.000 de franci elvețieni.
În ultima perioadă, Mihai Drăgoi era căutat de creditori pentru sume uriașe. Într-un dosar de executare silită deschis pe numele său, reprezentanții Solar Theta SRL (firmă cu activități în domeniul comerțului cu carburanți) pretindeau de la Drăgoi suma de 200.000 de euro. Instanța a încuviințat executarea silită, dar firma s-a răzgândit și a renunțat la acțiune, spune chiar cel care s-a ocupat de dosar, executorul Constantin Cerbulescu, șeful CEJ Craiova.

În iulie 2018, Solar Theta a deschis o nouă acțiune în pretenții împotriva lui Drăgoi, care se află pe rolul instanței. Despre dispariția lui Mihai Drăgoi nu se vorbește deocamdată decât pe la colțuri. Nu răspunde nimeni la telefoanele de la biroul din Filiași și nici pe telefonul mobil. Nu a avut până acum reclamații, susțin colegii săi. „Până acum nu a avut nici un fel de plângere la noi. Abia de curând a venit o doamnă care spunea că are de recuperat 48.500 de euro încă de anul trecut. Am întrebat-o de ce a așteptat atâta. Urmează să vină și angajații de la birou să vedem cum se poate rezolva problema“, a precizat Constantin Cerbulescu, șeful CEJ Craiova.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare