Închide

FaceBOC: Cum vrea primarul să dea asfalt de la primărie pentru străzile din extensiile Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 29, 2016 3 2414

Administrația locală a permis dezvoltarea orașului înainte să aibă un plan durabil pentru a oferi condiții de oraș oamenilor care au construit în extensiile orașului. În fiecare an, riverani de o serie de artere de pământ, pline de gropi, dar străzi aflate în intravilanul Clujul cer asfalt primăriei. Anul acesta, oficialii primăriei au anunțat că administrația are nevoie de nici mai mult nici mai puțin de 30 de milioane de euro pentru a putea să onoreze promisiunile și cererile de asfalt ale riveranilor din extensiile orașului.

În ultimii cinci ani, cetățenii care locuiesc pe străzile Valea Fânațelor sau Colonia Soporului cer primăriei un term clar la care aceste artere pe care locuiesc vor fi asfaltate. Dacă până acum au fost pasați de la un an la altul, primarul le-a făcut prima promisiune concretă.

Credit municipal pentru asfalt “cu lingurița” în extensiile orașului

Pe chatul de discuții deschis pe Facebook acum trei săptămâni de primarul Emil Boc, acesta a anunțat că cel mai devreme asfaltul va ajunge în 2017 – 2018 pe cele două străzi.

Ca să se materializeze respectiva promisiune mai lipsesc 30 de milioane de euro pe care primăria vrea să-i împrumute în 2016 pentru a pune la punct un program de modernizare a străzilor din extensiile Clujului.

„Strada Valea Fanațelor și străzile adiacente înseamnă 10-12 kilometri de drum care trebuie asfaltat din care numai pe o porțiune, circa 800 de metri, are canalizare. Noi vrem să contractăm anul acesta un credit, undeva la 25-30 de milioane de euro, în funcție de cât ne va permite comisia de la București de aprobare a plafoanelor împrumuturilor contractate de administrația locală. Așa ne vom putea ocupa de asfaltarea restului străzilor din intravilan rămase neasfaltate”, a spus primarul pe chatul FaceBOC.

Atenție, imagini din Cluj-Napoca! Culmea, culmilor în NOUL CLUJ. Inundații și jale mare fix în noua zonă de dezvoltare a orașului. Și primarul care se încăpățânează să le inspecteze, în pantofi

Cel mai devreme noul program de modernizare a străzilor ar putea demara în perioada 2017-2018, mai ales că mai întâi este nevoie de parcurgerea procedurilor legale de contractare a creditului, iar în paralel primăria trebuie să pregătească și să liciteze lucrările de proiectare apoi cele de execuție pentru asfaltarea străzilor nemodernizate. „Acesta este un orizont raíonal. Nu vreau să vă vrăjesc și să vă spun că în toamnă va fi gata Valea Fânațelor. Până în toamnă ne vom asigura că va fi întreținută în cadrul programului destinat străzilor nemodernizate. Așa se va întâmpla și cu strada Colonia Soporului. Deja s-au început lucrări de decolamatare și întreținere și pe această stradă și vom continua”, a mai spus primarul.

 

 

3 comentarii

  1. 3 ani mai tarziu suntem in aceasi situatie. Pe strada Valea Fanatelor nici urma de asfalt, retelele de apa nu se extind nici cu finantarea aprobata prin POIM, canalizare nici sa mai vorbim iar de trotuare deja is obraznic. Si ne intrebam de ce lumea se muta in Comunele/satele limitrofe si incep sa faca naveta irosind zilnic 3-4 ore pe deageaba

Scrie un comentariu