Închide

Credit municipal pentru asfalt „cu lingurița” în extensiile orașului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 08, 2016 0 412

Administrația locală are în plan contractarea unui nou împrumut de la bancă pentru a dezvolta coerent extensiile orașului, la nivelul rețelelor stradale. Primarul Emil Boc a anunțat că planul primăriei este să își asigure fonduri și se se ocupe de problema asfaltului din extensiile Clujului.

Edilul a explicat că nu se poate pune „o lingură”, sau mai plastic, o lopată de asfalt din banii primăriei pe artere private pentru că vine Curtea de Conturi și impută funcționarilor cheltuielile. Administrația locală estimează că va sparge gheața cel mai probabil anul acesta și va prelua o arteră privată în domneiul public. Este vorba despre strada Edgar Quinet care deservește blocurile construire în pădure pe PUZ-ul controversat Mănăștur Sub, aprobat tot de administrația Boc. Primarul a explicat că procesul de preluare a străzii este unui foarte avansat și că de la dosar lipsește un singur act, care de fapt reprezintă o fomalitate și că respectiva stradă va fi prima pe care primăria reușește să o preia în domeniul public.

În schimb, aprimăria se va putea ocupa de asfaltarea arterelor aflate în domeniul public din extensiile orașului, doar din 2017. „Avem în plan luarea unui credit municipal pentru asfaltarea extensiilor Clujului. Din 2017 urmează să înceapă lucrările”, a spus primarul Emil Boc, în momentul în care a fost întrebat de clujeni care este viitorul zonei Sopor.

Până în prezent, primăria a contractat două linii de credit, una de 150 de milioane de lei de la BCR și una de 300 de milioane lei, fonduri care au fost direcționate cu precădere pentru programele de asfaltări ale primăriei – 288 străzi și 100 străzi.

credit

Edilul a făcut declarații privind strategia primăriei la capitolul asfalt în cartierele cu care s-a extins orașul în 7 martie, pe Facebook, în noul format de chat-video cu clujenii, lansat de Boc pe pagina s-a oficială.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.