Închide

Extinderea Tetarom I, suspendată în așteptarea semnăturii de la Consiliul Județean

Economie by Kristina Reştea - iun. 13, 2014 0 239

Tetarom-I-vedere

Șantierul pentru extinderea primului parc industrial al județului, pentru care s-a obținut finanțare europeană, nu pot începe deocamdată, fiindcă lipsește un ordin de începere a lucrărilor. După ce proiectul a mai fost întârziat din cauza licitației contestate pentru adjudecarea contractului de execuție, acum demararea șantierului e amânată în așteptarea unei semnături de la Consiliul Județean, instituție care controlează parcurile Tetarom și care acum trece prin schimbări la vârf, după recenta arestare a președintelui Consiliului Județean Horea Uioreanu.

“Așteptăm să dea cineva un ordin de începere a lucrărilor, probabil domnul Vakar (Vakar Istvan, președinte interimar al Consiliului Județean, n,red) va fi acela, după ce își intră în atribuții. E mare păcat, că trece timpul și acum e vreme foarte bună pentru șantier”, spune directorul Tetarom, Viorel Găvrea. Proiectul de extindere a parcului de la Tăietura Turcului presupune lucrări pentru devierea unor reţele electrice şi utilitare şi realizarea altora noi, extinderea reţelei de drumuri din parcul industrial şi amenajarea unor noi parcări, imobile pentru birouri, un nou sediu administrativ şi o hală de depozitare

Amintim că lucrările de extindere cu 12 hectare a Parcului Industrial Tetarom I au fost adjudecate de ACI Cluj în asociere cu Nord Conforest și Electromontaj, valoarea contractului fiind de 42 milioane lei fără TVA, iar durata de execuţie de 17 luni. Jumătate din fonduri provin din fonduri comunitare, din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul reprezentând contribuţia Consiliului Judeţean Cluj. ACI Cluj nu a „prins” însă contractul din prima fază. Inițial, acest contract a fost adjudecat de asocierea Trustul de Instalații Montaj şi Construcții S.A. – Grup 4 Instalații S.A (firmă condusă de cel care este și președintele ACI, Ioan Așchilean). – Electroconstrucția Elco Cluj S.A. – Regia Autonomă a Drumurilor Județene Cluj. Oferta propusă pentru acest contract se ridica la suma 37.374.750 lei fără TVA. Clasată pe locul al doilea, compania ACI a depus o contestație, semnalând o situație de conflict de interese în cazul Regiei de Drumuri. În urma acestei mișcări, Consiliul National de Soluționare a Contestațiilor a anulat rezultatul procedurii, iar consorțiul condus de ACI a preluat lucrarea.

 

 

 

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare