Închide

Emerson își mai face o clădire de birouri în campusul de la Cluj

Economie by Kristina Reştea - iun. 13, 2014 0 342

 

Sursa foto: panoramio.com

Sursa foto: panoramio.com

 

Grupul american Emerson, ocupantul parcului industrial Tetarom II din Bulevardul Muncii, se pregătește să mai construiască o clădire în campusul din Cluj-Napoca, pe ultimele spații de teren disponibil.

Emerson a obținut luna trecută certificatul de urbanism (de informare privind posibilitățile de construire) solicitat în vederea elaborării Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei clădiri de birouri. În același proiect mai sunt prevăzute spații tehnice de mentenanță, o clădire de depozitare, un garaj utilaje mentenanță și amplasarea unui generator. Se mai pregătește amenajarea unei platforme betonate pentru depozitare, modificarea accesului în incinta Emerson, realizarea unui sens giratoriu, redimensionarea stației de autobuz și suplimentarea cu șase locuri a parcării existente. Potrivit conducerii Tetarom, societatea care administrează parcurile industriale, compania americană așteaptă autorizația de construire pentru a demara noua fază de proiect, care ar fi ultima etapă din dezvoltarea campusului de la Bulevardul Muncii.

Concernul american şi-a inaugurat în 2008 campusul din Tetarom II din Cluj-Napoca, când conducerea grupului anunţa că la finalizare grupul va avea peste 2.000 de angajaţi la Cluj, iar investiţiile realizate aici vor depăşi 125 de milioane de euro. Compania avea în 2013, potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor Publice, 1.709 salariați.

 

.

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu