Închide

Bucata din colosul CUG scoasă la vânzare de Finanțe, licitată la jumătate de preț pentru că n-o vrea nimeni

EconomieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - iun. 12, 2014 0 503

Pentru că nimeni nu e interesat – deocamdată – să cumpere o bucată din colosul comunist CUG scos la licitație, Finanțele Publice din Cluj i-au redus prețul la jumătate, în speranța că vor mărita clădirea în contul datoriilor societății la bugetul de stat.

Secția mecano-sudură a Fortpres CUG SA, scoasă la vânzare și la sfârșitul lunii aprilie, e din nou licitată, la un preț semnificativ mai mic: 1,26 milioane de lei plus TVA, față de 2,5 milioane la sfârșitul lunii aprilie. Conform anunțului publicat azi, licitația e programată în 25 iunie la sediul Direcției Finanțelor Publice iar ofertele pot fi depuse până cu două zile înaintea concursului.

cug-imagini
Secţia de mecano-sudură a ajuns în patrimoniul Fortpres CUG în martie 1991, atunci când fostul CUG a fost împărţit în şase societăţi comerciale distincte, în scopul de a adapta producţia fostului CUG la capitalism. Fortpres CUG este 100% privată de zece ani, din 2004, când pachetul majoritar de acţiuni a fost cumpărat de ucrainienii de la Industrialnîi Soiuz Donbassa (Uniunea Industrială a Donbass-ului) din Doneţk. Fortpres CUG are datorii la Finanțe, în cuantum de peste 815.000 lei, iar în septembrie anul trecut DGFP Cluj a pus sechestru pe clădire.

Hala de mecano-sudură are cinci deschideri şi un depozit acoperit, un cuptor de 80 metri pătraţi, dar şi 5 deschideri. Toate – pe un teren de 2.700 metri pătraţi, şi el obiect al licitaţiei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu