Închide

Expoziție literară și fotografică la casa memorială Octavian Goga, la 143 ani de la nașterea sa

Cultură by Actual de Cluj - apr. 03, 2024 0 103

Expoziție literară și fotografică la muzeul care poartă numele fostului om politic al României, din casa sa din Ciucea, la 143 ani de la nașterea sa.

Astfel, Muzeul Memorial ”Octavian Goga” din Ciucea a deschis în 1 aprilie expoziția literară și fotografică ”ciucea și Rășinari – răscrucea orizonturilor”. Aceasta a fost deschisă luni 1 aprilie cu ocazia împlinirii a 143 ani de la nașterea poetului, dramaturgului, traducătorului, publicistului și omului politic Octavian Goga, și va rămâne deschisă pe tot parcursul acestei luni. Octavian Goga a fost o personalitate marcantă a literaturii și a politicii românești, fiind apreciat chiar și de către Regele Carol al II-lea.

Intrând în publicistica literară cu recomandări din partea lui Ilarie Chendi, Sextil Puşcariu, Nicolae Iorga, Vasile Goldiş, Eugen Lovinescu, în 1920 O. Goga a fost ales membru al Academiei Romane, iar în 1924 a primit “Premiul Național de Poezie” şi “Premiul Național Mihail Sadoveanu”.
Muzeul Memorial “Octavian Goga” (Ciucea) celebrează această dată semnificativă prin lansarea expoziției literare și fotografice “Ciucea și Rășinari – răscrucea orizonturilor”, expoziție care poate fi admirată pe parcursul întregii luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare