Închide

Expoziție interactivă în autobuz la Zilele Culturale Maghiare

Cultură by Actual de Cluj - aug. 16, 2017 0 330

O expoziție inedită de poeme, imagini, documente și copii de relicve care prezintă poezia și viața lui Arany János, unul dintre cei mai importanți scriitori maghiari ai tuturor timpurilor, poate fi vizitată în parcarea din fața Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, informează organizatorii.

Expoziția e inedită pentru că e amenajată într-un autobuz:  expoziția „Arany200” a Muzeului Literar Petőfi din Budapesta comemorează 200 de ani de la nașterea poetului Arany János (1817-1882). Muzeul este unul interactiv: în autobuz au fost încorporate jocuri manuale și instrumente digitale, care le asigură vizitatorilor o experiență inedită și plină de informații despre viața, opera și relațiile literare ale lui Arany. Exponatele din autobuz pot fi atinse de către vizitatori, iar aceștia pot interacționa cu instrumentele digitale pentru a afla mai multe informații despre poetul maghiar și opera acestuia.
Muzeul literar neobișnuit – în care biletele, eliberate gratuit, sunt compostate și ștampilate cu semnătura lui Arany – este unul itinerant.

Arany János a fost poet, prozator, publicist și traducător. Este supranumit „Shakespeare al baladelor” – a scris mai mult de 40 de balade, care au fost traduse în peste 50 de limbi, dar și trilogia de poeme epice Toldi, una dintre cele mai cunoscute opere din întreaga literatură maghiară. Textele expoziției și explicațiile din căști sunt în limba maghiară. Expoziția va fi deschisă în parcarea din fața Teatrului Maghiar de Stat Cluj până joi, între orele 10 și 20.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare