Închide

Expoziție: Fotodocumentar „Casa Regală, la pas prin orașul comoară”

ActualitateCultură by Actual de Cluj - iun. 02, 2022 0 285

Asociația Vechiul Cluj, Ziarul Făclia și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România organizează, vineri, de la ora 14.00 vernisajul expoziției fotodocumentare „Casa Regală, la pas prin orașul comoară”.

Expoziția prezintă fotografii care nu au mai fost până acum accesibile publicului, realizate în octombrie 1930, în timpul vizitei la Cluj a Regelui Carol al II-lea. Acesta a fost însoțit de fiul său, Marele Voievod de Alba Iulia, Mihai, fratele său, Principele Nicolae și de mama lor, Regina Mamă Maria. Vizita a fost prilejuită de aniversarea unui deceniu de la înființarea Universității Regele Ferdinand I. Clișeele au fost digitalizate cu ajutorul Școlii de Fotografie Ciorchin. Fotografiile expuse au fost realizate cu sprijinul Daisler Print House.

La eveniment vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Tudor Sălăgean (Muzeul Etnografic al Transilvaniei), cercetător științific Ana-Maria Stan (Muzeul de istorie al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și fotograful Petru Dimoff (procesarea imaginilor). Curator al expoziției este domnul Cosmin Puriș.

sursa asociatia vechiul cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu