Închide

Expoziție-eveniment la Centrul de Interes, expun artiști din Berlin, intrarea e liberă

Cultură by Mihai Prodan - mai 28, 2021 0 332

Expoziție-eveniment la Centrul de Interes, o fostă fabrică transformată în galerii de artă: artă contemporană din Berlin expusă la Cluj, în cadrul unui program internațional de schimb cultural.

Din 29 mai la etajul 4 al clădirii de pe strada Fabricii de Chibrituri se deschide expoziția ”Colonia Wedding – Artă contemporană din Berlin în România”, care prezintă lucrările a 21 de artiști care sunt membri ori colaboratori ai comunității artistice Colonia Wedding. Expoziția nu va avea vernisaj, dar va putea fi vizitată până în 10 iulie de marți până sâmbătă, între orele 16 și 19, iar intrarea e liberă.

Expoziția-eveniment cuprinde lucrări în medii diferite, precum pictură, artă conceptuală, desen, instalație, sculptură sau video, semnate de Inna Artemova, Jovan Balov, Jan Bejsovec, Tiny Domingos, Archi Galentz, Pablo Hermann, Patrick Huber, Margarete Huber, Elena Ilina, Henrik Jacob, Karen Koltermann, Anton Laiko, Ute Lindner, Maria Marshall, Matthias Mayer, Olga Mos, Karen Stucke, Kata Unger, Andreas Wolf, Igor Zaidel și Vassily Melnichenko.

”Berlinul figurează ca una dintre capitalele mondiale ale artei contemporane. Pe lângă muzee și galerii de artă, scena de artă din Berlin se remarcă și prin cele câteva sute de spații independente. Datorită caracterului nebirocratic și necomercial al acestor spații de artă, proiectele artistice propuse nu trebuie să fie acceptate de un public larg, astfel încât se poate experimenta spontan sub toate formele: de la proiecte de nișă până la evenimente care transgresează normele cunoscute”, arată Centrul de Interes.

În districtul Wedding din Berlin s-au reunit în 2001 mai multe spații dedicate proiectelor artistice sub umbrela unei singure asociații non-profit: Colonia Wedding. După 20 de ani Colonia e formată din 23 de spații unde au loc regulat vernisaje simultane, în ultima vineri a fiecărei luni. În mai multe dintre aceste spații artiștii organizează personal tururi ghidate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.