Închide

Un actor din Cluj e nominalizat la premiul cel mai bun actor la Premiile Naționale de Film din Ungaria, în acest an

Cultură by Mihai Prodan - iun. 03, 2021 0 57

Un actor din Cluj e nominalizat la premiul cel mai bun actor la Premiile Naționale de Film din Ungaria, în acest an.

E vorba de Levente Molnar, pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul ”Hasadék / Prăpastia” (foto, în stânga), debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai.

Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu. Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă.  Anul trecut, Levente Molnár, a primit premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele ”Apró mesék (Povești mărunte)” și ”Foglyok (Prizonierii)”.

Levente Molnar are 45de ani, s-a născut la Baia Mare și a absolvit catedra de teatru a Universității “Babeș-Bolyai” în 2002. Din septembrie 2002 e actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Acesta a jucat și în filmul ”Son of Saul”, nominalizat la premiile Oscar. Mai jos detalii:

Producţia „Son of Saul” cu actorul clujean Levente Molnár într-un rol cheie, printre cele mai aşteptate filme ale sezonului Oscar 2016

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare