Închide

Expoziție de pictură la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, vernisajul e programat joia viitoare

Cultură by Actual de Cluj - apr. 19, 2023 0 116

Expoziție de pictură la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, vernisajul e programat joia viitoare.

E voba de expoziția ”Porțile neuitării”, a artistei Margareta Catrinu, care se deschide joi 27 aprilie la ora 17 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.  Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 aprilie – 7 mai 2023, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

”Porțile neuitării, poate Memoria, este ideea expoziției de pictură semnate de Margareta Catrinu. Memoria eternă, prilej de meditație plastică cu aspirații evocatoare a unor locuri solare din anii copilăriei, a  cetăților misterioase din Bucovina sau Transilvania, a Clujului încărcat de istorie”, arată curatorii.  ”În  contextul unor fotografii vechi de familie sau a unor costume tradiționale din Muscelul copilăriei, memoria devine unitară și semnificativă cultural și afectiv. Memorie sunt și peisajele cu munți sau copaci singularizați, efigii ale existenței în timp, în timpuri… Prilej de  eliberare, adaptare la prezentul dinamic și surprinzător care determină amintirile ca univers creator”.

Margareta Maria Catrinu s-a născut în 9 august 1949 in Beiuș. A urmat Liceul de Arte Plastice ”Romulus Ladea” din Cluj-Napoca și a absolvit în 1974 Institutul de Arte Plastice și Decorative ”Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, la specialitatea pictură, ca șef de promoție. A început să expună din anul 1975, singură sau în expoziții colective, la Zalău, Cluj-Napoca, București, Bistrița, Târgu Mureș, Bacău, Buzău, Alba Iulia, Iași, Arad, Sibiu. După 1990 a expus la Toulouse și Saint Sever (Franța), Zwole (Olanda) și la Budapesta. În perioada 2000-2005 a fost directorul Liceului de Arte Plastice ”Romulus Ladea” Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare