Închide

Concert de pian susținut de renumitul pianist de jazz din Norvegia, Jan Gunnar Hoff

ActualitateCulturăFestivalMuzica by Actual de Cluj - apr. 19, 2023 0 238

Ultimul eveniment special organizat în cadrul Music Gallery. concertul de pian susținut de renumitul pianist de jazz din Norvegia, Jan Gunnar Hoff, va avea loc sâmbătă, 22 Aprilie, începând cu ora 19:00, la Sala Radio din Cluj-Napoca. Doritorii pot să își achiziționeze biletul de intrare de pe site-ul iabilet.ro. Biletul costă 30 de lei. Music Gallery mai poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca până duminică, 23 aprilie. Din 19 mai, Music Gallery se va deschide la Iași.

Jan Gunnar Hoff este un maestru al pianului și un compozitor remarcabil de jazz, fiind unul dintre cei mai importanți și respectați artiști de jazz din Norvegia. A lansat până acum 23 de albume cu ansambluri naționale și internaționale și a înregistrat patru albume solo de pian cu 2L, o casă de discuri norvegiană specializată în înregistrări de înaltă calitate a muzicii clasice și contemporane, inclusiv jazz, care a câștigat mai multe premii Grammy pentru înregistrările sale cu rezoluție ridicată.

Hoff a primit Premiul Buddy, cea mai înaltă distincție a jazz-ului norvegian, în 2014, iar colaborările sale cu artiști precum Mike Stern, Pat Metheny, Alex Acuña și Maria João l-au consacrat la nivel internațional. Hoff a susținut concerte în orașe mari precum New York, Londra, Istanbul și Los Angeles și a avut mai multe turnee în Japonia și Europa de Est. De asemenea, el este un compozitor versatil, cu aproximativ 250 de lucrări în portofoliu, și a primit în 2004 Premiul Edvard pentru Meditatus, o lucrare corală interpretată în multe țări. Jan Gunnar Hoff a fondat festivalul de jazz Bodø Jazz Open în 2011, în orașul său natal, și a fost directorul festivalului până în 2021.

Music Gallery a fost inaugurată în 25 martie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Inițiată de Fapte, organizatorul festivalului Jazz in the Park, galeria temporară invită publicul să descopere jazzul prin vizitarea și experimentarea activităților pregătite în cele șase camere ale expoziției. În ultima săptămână a expoziției, programul a fost adaptat pentru a oferi cât mai multor persoane șansa de a vizita sau pentru a reveni la galerie.

Program de vizitare pentru public (19-23 aprilie):
Miercuri: 10:00 – 18:00
Joi: 10:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00
Vineri: 14:00 – 19:00
Sâmbătă: 12:00 – 20:00
Duminică: 15:00 – 20:00

Pe lângă concertul de pian, în ultima săptămână în care Music Gallery e deschisă la Cluj, cei interesați pot să participe și la alte evenimente speciale:

  • – Audio-Tehnica Hi-Fi Night (pentru pasionații de tehnologie hi-fi) – vineri, 21 aprilie. Info AICI.
  • – Masterclass Jan Gunnar Hoff – sâmbătă, 22 aprilie (eveniment dedicat specialiștilor). Info AICI.
  • – Concert & Atelier de Muzică pentru Copii cu Anamaria Meza și Bogdan Vaida – duminică, 23 aprilie (concerte de pian adaptate pentru copii de 7-14 ani) Info AICI.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-Cultura. Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014 – 2021.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare