Închide

Filme regizate de doi studenți din Cluj la festivalul de film românesc de la San Francisco

Cultură by Actual de Cluj - apr. 13, 2023 0 1210

Filme regizate de doi studenți din Cluj la festivalul de film românesc de la San Francisco.

Festivalul a ajuns la a opta ediție și are loc fizic între 21 și 23 aprilie, prezintă o selecție de filme atent alese, sub  titlul ”Povești în mișcare: trasee definitorii ale cinematografului românesc”. Proiecțiile vor avea loc la August Coppola Theatre din cadrul San Francisco State University, dar și la universitatea Stanford.
Festivalul se va deschide cu o proiecție a filmului ”Miracol” în regia lui Bogdan George Apetri, producție realizată în anul 2021, care s-a bucurat de un mare succes de presă și de public în Statele Unite ale Americii. Din selecție mai fac parte următoarele pelicule, de lung și scurt metraj: ”RMN” în regia lui Cristian Mungiu, filmat parțial la Cluj; ”Metronom” în regia lui Alexandru Belc, produs anul trecut ”Oameni de treabă” în regia lui Paul Negoescu, ”Neidentificat” (r. Bogdan George Apetri, 2020), ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” în regia lui Radu Jude, ”Almanah Cinema. Șase filme scurte” de Radu Jude, și un grupaj de filme scurte studențești care cuprinde ”Vreau să sparg sera” ( r. Teona Galgoțiu, 2022 – UNATC), ”Eu și sora mea” (r. Theodor Ioniță, 2022 – UNATC), ”Casa noastră” (r. Bogdan Alexandru, 2022 – UNATC), ”Când trec MIG-urile” (r. Philip Găicean, 2022 – Universitatea ”Babeș-Bolyai”),  și respectiv ”Suborbital” (r. Timothy Sós, 2022 – Universitatea Sapientia Cluj-Napoca – foto).

Programul de proiecții va fi însoțit de discuții cu cineaști, profesori și critici de film. Printre alții, vor lua parte la sesiuni de întrebări și răspunsuri regizorii Bogdan George Apetri și Theodor Ioniță.

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului de Film de la San Francisco este organizată de Departamentul de Film al San Francisco State University și Institutul Cultural Român New York.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare