Închide

Expoziție cu specii de fluturi exotici, la grădina botanică din Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 09, 2019 0 699

Expoziție cu specii de fluturi exotici, la grădina botanică din Cluj, timp de două săptămâni.

Expoziția e amenajată în grădina botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca între 11 și 30 septembrie și e a treia ediție a unei expoziții de fluturi vii care urmărește să atragă atenția publicului asupra unor specii de fluturi tropicali şi autohtoni şi să încurajeze conservarea acestora.
Expoziția cuprinde 15 specii de fluturi exotici, în special din zona Amazonului, și până la șapte specii de fluturi autohtoni, caracteristici pajiștilor tradiționale din zona Clujului. ”În cadrul expoziției vor fi organizate și activități educative pentru cunoașterea și protejarea naturii. Acestea sunt adresate în special copiilor și tinerilor și cuprind explorarea la microscop a diferitelor părți din anatomia fluturilor, explicarea și ilustrarea ciclului de viață, adaptărilor și modului de hrănire, precum şi jocuri pentru învățarea speciilor autohtone, puzzle-uri și mici ghicitori despre fluturi”, explică universitatea ”Babeș-Bolyai”, în cadrul căreia funcționează grădina botanică.

Aceasta e deschisă între 11 și 30 septembrie în sera de lângă Institutul Botanic și va fi deschisă zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 10 și 17, iar accesul este inclus în biletul de intrare în grădina botanică, de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare