Închide

Expoziție cu imagini polaroid și colaje fotografice la Muzeul de Artă

Cultură by Actual de Cluj - apr. 26, 2021 0 62

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită la o expoziție inedită de imagini polaroid și colaje fotografice, semnate de artista Irina Dora Măgurean. Desfășurată sub denumirea „A Matter of light”, expoziția e deschisă spre vizitare în perioada 21 aprilie – 9 mai 2021.

Expoziția „A Matter of Light” de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca reprezintă o continuare a seriilor încă neîncheiate de imagini Polaroid și colaje fotografice care o preocupă momentan pe artistă. „Aspectul vag retro, conferit inclusiv de tehnică, duce vizual lucrurile înspre un caiet de școală cu încercări de geometrie. Între programatic și creativ, între generic și specific, lucrările par familiare într-o abordare aproape științifică, care relevă noi straturi de relaționare”, explică organizatorii.

„Irina Dora Măgurean este un artist a cărui continuitate în explorarea tehnicilor fotografice este remarcabilă și mai rar întâlnită. Acest lucru se reflectă atât în educația acesteia cât și în bursele sau rezidențele obținute pe parcursul carierei, precum și în numeroasele expoziții personaleși de grup la care a participat”, transmit organizatorii. Printre expozițiile sale se numără evenimente la Muzeul de artă contemporană, Sibiu; Image Library, New Now art space, Frankfurt. Din 2017, tânăra este lector al Departamentului de Foto – Video al Universității de Artă și Design. Începând cu același an începe să ofere o mai amplă vizibilitate tinerilor artiști ce abordează fotografia, prin crearea spațiului Camera.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu