Închide

EXCLUSIV: S-a decis marea câștigătoare la licitația pentru parcul de afaceri din Lomb

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 30, 2014 0 1675

Licitația pentru amenajarea centrului de afaceri Team de pe Dealul Lomb a fost atribuită.

TEAM1

sursa foto: buzznews.ro

Dacă nu vor fi contestații din partea celorlalte șase companii participante, contractul se poate semna după data de 14 mai și în cel mult o lună vor începe lucrările. Societatea TCI Contractor General a câștigat cursa pentru amenajarea centrului TEAM (Tehnologie, evoluție,antreprenoriat, microîntreprindere) pe Dealul Lomb

Potrivit informațiilor actualdecluj.ro, după cinci luni de la deschiderea ofertelor, primăria a terminat de evaluat propunerile și a atribuit contractul pentru amenajarea centrului din Lomb destinat microîntreprinderilor. De construcția obiectivului, botezat de Primăriei Centrul TEAM, se va ocupa societatea TCI Contractor General. La licitația primăriei au participat șapte ofertanți – asocieri între greii construcțiilor din Cluj, companii din grupul austriac Strabag, dar și firme de casă din Capitală apropiate de administrația Vanghelie sau controlate de finanțatorul Universității Cluj, Florian Walter.

 

Contactat de actualdecluj.ro, directorul TCI Contractor General, Dorin Oltean, a confirmat informația. “Având în vedere complexitatea proiectului, avem doi asociați pe partea de electrice și pe cea de construcții drumuri. Dacă nu vor fi contestații, după 14 mai putem semna contractul cu primăria. De la semnarea contractului, într-o lună urmează să înceapă efectiv lucrările”, a explicat Oltean. TCI Contractor General a depus oferta în asociere cu Valdek din Sfântu Gheorghe și Ianus din Zalău.

Admistrația locală a accesat bani europeni pentru amenajarea centrului de afaceri care nu este altceva decât un parc industrial mai mic, după modelul parcului Tetarom I dezvoltat de Consiliul Judeţean Cluj, dar cu potenţial de extindere şi pentru investitori de anvergură.

Centrul TEAM urmează să fie construit pe un teren de 10 hectare de pe Dealul Lomb și presupune un centru suport care să administreze mini-parcul industrial (o clădire cu subsol, parter, trei etaje plus unul trehnic) şi cinci hale pentru microproducţie (clădiri parter). După doi ani de la crearea infrastructurii menţionate, primăria a estimat că se vor crea 12 locuri de muncă pe partea administrativă (din care trei posturi sunt de conducere) şi cel puţin 97 de persoane vor fi angajate în cadrul firmelor sprijinite să dezvolte afaceri în halele de producţie. În viitorul parc de afaceri, administrația vrea să atragă cel puțin 13 firme, în mare majoritate întreprinderi mici și mijlocii.

Contractul pentru construirea  centrului TEAM a fost estimat de primriei la  peste 37,8 milioane de lei. În total, proiectul  are o valoare totală de peste 49,7 milioane de lei cu TVA. Din valoarea totală a proiectului, 23,4 milioane de lei reprezintă suma neramburasabilă, restul fiind în sarcina municipalităţii. Proiectul a început în 3 aprilie 2013 și are o durată de implemntare de doi ani de zile, inclusiv construcția centrului de afaceri.

 

TCI CG este una dintre cele cinci companii clujene care au intrat anul trecut în clasamentul național din domeniu – Top 100 Antreprenori Generali în Construcţii, realizat de IBC Focus, pe baza cifrelor de afaceri din anul precedent. Compania a derulat o serie de proiecte în județele vecine, dar și în Cluj-Napoca: lucrează, printre altele, la catedrala grecocatolică din Piața Cipariu și a ridicat recent ansamblul de birouri și locuințe Biasini de pe strada A. Iancu.

 

Cine a mai vrut contractul de 5 milioane de euro

La licitația pentru amenjarea centrului TEAM au mai participat alți șase ofertanți.

ACI Cluj (controlată de familia Așchilean) a depus ofertă în asocierea cu Napoca Construcții (firmă apropiată PSD), companii rivale la alte contracte pe bani publici licitate de autoritățile locale.

Modern Bau (controlată de familia Buzoianu) a depus ofertă împrună cu General Construct (terț susținător financiar), Dacia Faber, Electroplus, Agrisut Prod Com Impex ca subcontractanți.

Imob Lux Construct (abonată a primăriei lui Marian Vanghelie, firmă care ține în șah un al contract al primăriei contestând atribuirea sa către Diferit-Kiat, dar care la altă licitația a administrația locale a depus ofertă în asociere cu Napoca Construcții) a ofertat în asociere cu Coveco Coop Spa și Consinit din Zalău și are ca subcontractant pe Construzioni Generali Europa.

Gigantul construcțiilor din Austria, compania Strabag, a depus ofertă prin compania din Cluj pe care o deține, Antrepriza de Reparații și Lucrări și are doi subcontractanți, Star Construct și Invest Servicii Comerciale Dej.

Decorint (controlată de omul de afaceri Caudiu Sugar) s-a asociat cu Imsat Serivice Cluj, Grup Energoinstal și Construct Perom și are ca subcontractanți / Rusevo Comimpex, Art Instal Alba Iulia, Gazinstal Turda.

Antepriza de construcții și Montaj nr. 4 (controlată de patronul Universității Cluj, Florian Walter) a depus ofertă în asociere cu Vianto Consulting, Dondi Project Construcții și Industrie Bau. Subcontractanți ai asocierii sunt Tempos Serv, Star P&G Brăila și Il Forte Management.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.