Închide

EXCLUSIV Boc intră oficial în conducerea PNL Cluj. Foștii lideri ai partidului, în inferioritate

PoliticaRecomandarea redacțieiTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 27, 2015 1 794

Liderii noului PNL au ținut să transmită că la nivelul conducerii partidului nu vor avea loc schimbări semnificative, cel puțin nu până la alegerile interne, însă, realitatea e cu totul alta. Reprezentanți ai partidului arată că la sedința Consiliului Național de sâmbătă se va desemna un nou birou județean din care va face parte si primarul  Clujului, Emil Boc, urmând ca „nativii” PNL să rămână în inferioritate numerică. Inițial, liberalilor li s-a închis gura cu promisiunea că structura de conducere va fi formată, în mod egal, din câte 14 membri din fiecare  organizatie, PNL și PDL. Sursele Actualdecluj.ro arată, însă, că structura de conducere va fi formată din 16 membri PDL și 13 membri PNL. Cum era de așteptat, unii liberali se arată îngrijorați, fiind de părere că introducerea lui Boc în biroul județean al PNL nu reprezintă decât o cale pentru acesta de a prelua președinția partidului.

Până în acest moment s-au conturat  cele două grupuri de câte 14 membri care vor constitui biroul județean al noului PNL Cluj. Din partea PNL este vorba despre Marius Nicoară, președinte si Adrian Oros, Mircea Abrudan, Mihai Seplecan, Dan Tarcea, Zoltan Coroian, Horia Sulea, Bogdan Costea, Calin Felezeu, Marius Mânzat, Dorin Lojigan, Iuliu Sanmartean, Valentin Naumescu, Ovidiu Florian. Din partea PDL este vorba despre: Daniel Buda- președinte, Alin Tișe – președinte executiv și Emil Boc, Florin Stamatian, Tudor Ștefănie, Cristian Haiduc, Mircea Moroșan, Alexandru Coroian, Gabriela Rădoiu Leș, Radu Moisin, Vlad Bărbos, Dan Gavrea, Cosmin Todea, Horațiu Cătărig.

Numai că structura aceasta ar fi fost deja modificată de la 28 la 29 de membri, în favoarea vechilor PDL-iști. Astfel, liberalii cu state vechi par să fie extrem de afectați pentru că au aflat că după ședința Consiliului Național de sâmbătă nu vor mai avea control în propriul partid, pentru că PDL va rămâne cu 16 membri, în timp ce ei vor avea doar 13 membri. Introducerea lui Emil Boc în biroul județean nu înseamnă decât relansarea acestuia în politica de vârf, mai ales că este posibil ca anul acesta să se organizeze alegeri interne, iar el ar putea candida pentru a prelua președinția întregii organizații: „Credem că PDL-șitii asta încearcă, să-l pună pe Boc președinte al PNL Cluj”, a subliniat un liberal  pentru Actualdecluj.ro. Primarul Emil Boc afirmă, însă, că nu s-ar fi preocupat nici o clipă de soarta PNL, iar faptul că sâmbătă va fi inclus, oficial, în biroul județean nu se datorează decât funcției lui de primar, conform statutului partidului: „Eu nu am făcut nimic ca să intru acolo. Nu am participal la ședințele naționale, deci nu știu ce decizii s-au luat. Dacă am fost inclus, este pentru că statutul o cere, având calitate de primar”, a spus cu modestie edilul Clujului. Pe de altă parte, Boc nu lipșete de la nici o ședință de partid, la nivel de Cluj, știut fiind faptul că el este omul care conduce în realitate toată organizația de pdl-iști. Pe de altă parte, o sursă din Primărie ne-a asigurat că Boc menține în continuare legătura și cu șefa PMP, Elena Udrea, care l-ar fi vizitat chiar la finalul săptămânii trecute, aici la Cluj Napoca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare