Închide

UPDATE Avea permisul de conducere suspendat. Cum de se afla în trafic milionarul de la Coratim

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2019 2 7717

UPDATE:

01.07.2019, ora 10.00

Contestația omului de afaceri Daniel Pavel Dumitraș, în privința suspendării permisului său de conducere, a fost înregistrată la Judecătoria Cluj în 28 mai. În 6 iunie a fost operată o ultimă modificare în dosarul său, potrivit datelor de pe portalul instanței. Chiar dacă omul de afaceri fusese sancționat tot pentru încălcarea regulilor de circulație, el a continuat să le încalce cu bolidul său. După două săptămâni de la prima sancțiune omora un tânăr de 33 de ani pe trecerea de pietoni, doar pentru că nu a fost dispus să facă un mic ocol, alegând să întorarcă mașina pe bandă continuă.

Nu am primit încă un punct de vedere oficial de la IPJ Cluj, însă potrivit informațiilor Actual de Cluj Daniel Dumitraș ar fi fost favorizat în momentul în care i s-a aplicat sancțiunea de suspendare a permisului de circulație. Sursele Actual de Cluj spun că el s-ar fi scuzat că și-a uitat acasă permisiul de conducere. Legea prevede ca permisul să fie predat în termen de cinci zile de la aplicarea sancțiunii, însă Dumitraș nu s-a deranjat s-o facă, conștient că după ce va înregistra contestația în instanță, va rămâne oricum cu dreptul de a circula pe drumurile publice. Sursele Actual de Cluj mai spun că procesul verbal care prevedea suspendarea permisului său de conducere nici măcar nu ar fi fost implementat de polițiștii de la Rutieră, respectiv suspendarea nu ar fi fost introdusă în baza națională de date a MAI.

30.06.2019, ora. 23.00

Milionarul clujean de la Coratim, Daniel Dumitraș, care săptămâna trecută a omorât un tânăr pe trecerea de pietoni, ar fi avut permisul de conducere suspendat, fiind sancționat nu cu mult timp în urmă, tot pentru încălcarea regulilor de circulație. În mod straniu, informația nu a fost făcută publică, motiv pentru care așteptăm cât mai repede un punct de vedere oficial din partea IPJ Cluj. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, la nivelul IPJ e o întreagă vâlvă zilele acestea, după ce polițiștii au realizat că Dumitraș dispunea de permisul său de conducere, deși actul figura ca „suspendat” în registrul lor. „El a predat permisul, apoi cineva i l-a dat înapoi, în ipoteza că va depune plângere în instanță împotriva sancțiunii, lucru pe care de altfel l-a și făcut”, au relatat sursele Actual de Cluj.

Potrivit legislației privind circulația pe drumurile publice, oricine poate să conteste în instanță sancțiunea de suspendare a dreptului de a conduce, soluție la care ar fi recurs și omul de afaceri Daniel Dumitraș, după ce Poliția Rutieră i-a suspendat permisul. Procedura permite ca din momentul înregistrării contestației în instanță, sancțiunea aplicată de polițiști să se suspende până la judecarea cauzei, astfel conducătorul auto rămâne cu posibilitatea de a circula nestingherit pe drumurile publice. În baza certificatului de grefă care atestă existența unui dosar pe rolul instanței, Poliția Rutieră e nevoită să-i redea permisul de conducere contravenientului, numai că Dumitraș n-ar mai fi apucat să treacă prin această etapă a procedurii, comițând accidentul tragic de pe strada Câmpul Pâinii.

Menționăm că am cerut și așteptăm un punct de vedere oficial de la IPJ Cluj în privința acestui caz, mai cu seamă pentru că în urma accidentului teribil comis de Dumitraș a murit un om.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul accidentului de pe strada Câmpul Pâinii. Se vede din filmare cum patronul Coratim iese din parcare cu un autoturism marca Jaguar și virează la stânga, pe banda continuă, în imediata vecinătate a unei treceri de pietoni pe care s-au angajat să traverseze doi tineri. Dumitraș a vrut să evite ocolul care îi permitea să întoarcă bolidul în mod legal, iar acest lucru l-a costat viața pe unul dintre cei doi pietoni. Omul de afaceri le-a spus polițiștilor că nu l-a văzut pe pieton din cauza stâlpului de la mașina pe care o conducea. Autoturismul de teren pe care îl conducea a trecut peste victimă, iar pompierii au fost nevoiți să folosească perne pneumatice pentru a ridica bolidul și a acorda primul ajutor.

Revenim cu Informații

Citește și

Vasi pleacă în mormânt cu principiile lui, cu valoroasa lui inteligență și nemărginita lui bunătate. Noi rămânem cu golanii, hoții, incompetenții și șmecherii care sfidează tot și nu plătesc pentru nimic”

  • 2 comentarii

    Scrie un comentariu