Închide

Cum era dacă patronul Coratim ar fi respectat sancțiunea polițiștilor și nu s-ar mai fi aflat la volan

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 02, 2019 1 3772

IPJ Cluj a transmis că, într-adevăr, omului de afaceri Daniel Dumitraș i-a fost suspendat dreptul de a conduce în data de 23 mai, pentru o perioadă de 90 de zile, sancționat contravențional pentru că nu a oprit la o trecere de cale ferată, prevăzută cu barieră.  Lui Dumitraș i-a fost eliberată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale. Reprezentanții IPJ nu spun de ce au ascuns această informație importantă. În loc să-și ia un șofer, patronul Coratim, Daniel Dumitraș, a apelat la măsura la care apelează toți șmecherii, depunând o contestație la judecătorie, cinci zile mai târziu, respectiv în 28 mai. Porcedura legală în România – absolut ridicolă – prevede ca din momentul înregistrării contestației, sancțiunea aplicată de polițiști să se suspende, până la soluționarea cauzei în instanță. Conducătorul auto obține, simplu, un certificat de grefă, iar polițiștii sunt nevoiți să eliberez permisul de conducere. Cu alte cuvinte, este ca și cum polițiștii l-ar fi sancționat degeaba pe cel care a încălcat regulile de circulație. Un proces se poate prelungi foarte mult, iar prin diverse chichițe avocățești, cumpărate cu bani mulți, forma oricărui proces verbal redactat indiferent de care polițist, poate fi atacată, astfel încât cel care a încălcat legea să obțină câștig de cauză în instanță.

Potrivit informației IPJ, omul de afaceri Daniel Dumitraș a prezentat certificatul de grefă în data 4 iunie, iar polițiștii i-au eliberat permisul de conducere. În 25 iunie, el comitea altă ilegalitate în trafic, fapta sa ducând la tragedia relatată de toată mass-media.  Un tânăr de numai 33 de ani a fost ucis pe trecerea de pietoni. Dumitraș n-a mai avut chef să facă un scurt ocol, întorcându-și bolidul într-un loc nepermis, pe bandă continuă, urcându-se efectiv peste tânărul care se angajase regulamentar să traverseze strada. Grav este că deși avea permisul suspendat pentru 90 de zile, și după acest teribil accident, lui Dumitraș i s-a eliberat o nouă dovadă că poate conduce încă 15 zile, fără probleme.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, omul de afaceri are relații la șefia IPJ, astfel că inclusiv sancțiunea inițială, din 23 mai, ar fi fost aranjată ca el să nu rămână nicio zi fără permis. Sursele Actual de Cluj spun că suspendarea permisului lui Dumitraș nici măcar nu ar fi fost înregistrată în sistemul național de date, și că în momentul producerii accidentului din 25 iunie, polițiștii care s-au prezentat la fața locului nu știau că Dumitraș avusese permisul suspendat. IPJ a ținut ascuns faptul că Dumitraș avusese permisul suspendat, până în momentul în care ACTUAL DE CLUJ a solicitat o informare oficială în privința acestei situații.

Răspuns IPJ Cluj

„Într-adevăr, la data de 23.05.2019, cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin. (3) lit. c) (neoprire la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar în acest context, prin proces-verbal de contravenție, a fost aplicată și măsura tehnico-administrativă de reținere a permisului de conducere al acestuia în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Astfel, i-a fost eliberată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale.

La data de 28.05.2019, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată plângere împotriva procesului-verbal de contravenție întocmit de către polițiști. Ca atare, în data de 04.06.2019, cel în cauză a făcut dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie (certificat de grefă din 28.05.2019), motiv pentru care i-a fost restituit  permisul de conducere, fiindu-i validat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice conform art. 118 alin. (2) și (3) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, până la soluționarea definitivă a cauzei.”

Momentul accidentului din 25 iunie.

Citește și

„Vasi pleacă în mormânt cu principiile lui, cu valoroasa lui inteligență și nemărginita lui bunătate. Noi rămânem cu golanii, hoții, incompetenții și șmecherii care sfidează tot și nu plătesc pentru nimic”

Un comentariu

  1. cum era daca echipajul de prim ajutor ajuns cel mai repede la accident avea tot ce trebuie si putea ridica masina sub care era victima, inca in viata?
    asta ca sa nu fim hateri fara discernamant..

Scrie un comentariu